Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes overweegt teamorders Bottas: "We gaan er over in gesprek"

Mercedes overweegt teamorders Bottas: “We gaan er over in gesprek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Aan het begin van het weekend ging het nog over teamorders voor Sergio Perez, maar op weg naar de zondag zal het waarschijnlijk alleen nog maar gaan over teamorders voor Valtteri Bottas. De Fin heeft namelijk de poleposition veroverd voor de Mexicaanse Grand Prix, met in zijn kielzog teamgenoot Lewis Hamilton .

Als de Brit kan winnen en zijn teamgenoot nog tussen zichzelf en Verstappen kan houden, dan loopt hij 10 punten in op de Red Bull -coureur. Het lijkt dus niet meer dan logisch dat Mercedes in zo’n scenario Bottas beveelt om de zege aan kampioenskandidaat Hamilton te geven. Intern is daar echter nog niet over gesproken, zo vertelt teambaas Toto Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 .

“We hebben het er nog niet over gehad, want we hadden het gevoel dat we niet in de positie zaten om er überhaupt over te mogen praten. Voorafgaand aan de kwalificatie leek de kans namelijk heel klein dat we over een zege konden praten”, zo verklaart de Oostenrijker na afloop van de kwalificatie. Mercedes bekijkt of ‘racescenario’ teamorders toelaat

Maar op dit moment is het weer een heel ander verhaal, want Mercedes heeft de gehele eerste startrij in haar bezit tijdens de Mexicaanse Grand Prix op het Autodromo Hermanos Rodriguez. “De situatie is nu heel anders en we gaan het er zondagochtend over hebben tijdens de strategische meeting voorafgaand aan de race”, erkent Wolff.

Het kan veel punten schelen als Hamilton wint met Bottas achter zich op P2 en Verstappen pas op P3. Bij Mercedes beseft men dat maar al te goed. “Ja, dat is zeker een groot verschil. Die discussies zijn op een manier heel erg jammer, maar soms staan de omstandigheden het toe. We gaan het er eerst over hebben met Lewis en Valtteri en dan zien we of het racescenario ons toestaat om zo’n beslissing te nemen.” Mercedes-klanten aan de kant voor Hamilton?

Kan het in de toekomst zelfs nog verder gaan, zoals we bijvoorbeeld in de DTM zagen? Daar liet een coureur een andere coureur voorbij die niet zijn teamgenoot was, maar wel met hetzelfde merk auto (een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes overweegt teamorders Bottas: “We gaan er over in gesprek”