Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes: 'Red Bull kan niet ontkennen dat het de favoriet is'

Mercedes: ‘Red Bull kan niet ontkennen dat het de favoriet is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Toto Wolff Mercedes -teambaas Toto Wolff wil absoluut niets weten van de favorietenrol. Deze deelt hij al sinds de testdagen in Bahrein toe aan Red Bull Racing . Iets wat volgens hem niet meer dan logisch is: “Zij zouden iedere race op pole position moeten staan”, klinkt het onder andere.

Het team van Mercedes heeft voor het eerst sinds jaren een geduchte tegenstander in de Formule 1. De Duitse kampioenformatie is verwikkeld in een hevig gevecht met Red Bull Racing. Na het raceweekend in Monaco heeft de Oostenrijkse formatie zelfs de leiding in het constructeurskampioenschap overgenomen. Max Verstappen gaat sindsdien aan kop bij de coureurs. Desalniettemin leek Mercedes met name in Imola en Barcelona de bovenliggende partij.

Artikel gaat verder onder video ‘Red Bull Racing simpelweg de favoriet’

Daar wil Wolff niets van weten: “Red Bull Racing zou op elk circuit op pole position moeten staan”, klinkt het tegenover de Frankfurter Allgemeinen . “Ze kunnen niet ontkennen dat ze de favoriet zijn. Het is simpelweg de realiteit.” Tot op heden heeft Verstappen – net als Valtteri Bottas – één keer pole gepakt dit seizoen. Lewis Hamilton klokte twee keer de snelste rondetijd op zaterdag. Foutjes Verstappen

“In Bahrein had Max moeten winnen, was het niet dat Lewis ongelofelijk goed reed. Als Max een halve ronde had gewacht met zijn inhaalactie, was hij als eerste over de streep gekomen”, lijkt Wolff een steekje onder water uit te delen. “In Imola maakte Max een fout in de kwalificatie, anders had hij op pole gestaan. In Portugal overschreed hij in de kwalificatie én de race de baanlimieten. Daarnaast maakte hij een fout toen Lewis op hem jaagde, waardoor hij hem kon inhalen.” Verstappen en Red Bull zijn de favoriet in Azerbeidzjan?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes: ‘Red Bull kan niet ontkennen dat het de favoriet is’