Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes slaat gat op de rechte stukken: ‘Achterstand op Red Bull gedicht'

Mercedes slaat gat op de rechte stukken: ‘Achterstand op Red Bull gedicht’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Te midden de fel bevochten strijd om de constructeurstitel van 2021 lijkt Mercedes dit Grand Prix-weekend op Italië een beduidend motorvoordeel te hebben. Volgens Formule 1 -journalist en kenner Peter Windsor heeft dit alles te maken met de nieuwe, hardere Pirelli-achterband die op Silverstone werd geïntroduceerd, en die het downforce-voordeel van Red Bull op sommige circuits onbelangrijk maakt.

“Op Monza zien we eigenlijk een extrapolatie van de pace die Mercedes al vanaf Silverstone laat zien”, zo begint Windsor in een analyse op zijn Youtubekanaal . Tijdens de kwalificatie op vrijdag was Bottas met een verschil van een tiende de concurrentie te snel af.

De Brit vervolgt, en ziet de vernieuwde Pirelli-achterband het verschil maken bij het topteam. Windsor: “Het is bijna alsof Mercedes in de eerste helft van het jaar een beetje achterliep op Red Bull, vooral quadownforce. Maar dat is min of meer rechtgezet door die nieuwe Pirelli-achterband. We zien deze verandering in zijn ultieme vorm hier in Monza.” Voordeel op het rechte stuk

“Mercedes is echt snel, over een ronde en als je kijkt naar het het gat in snelheid op de rechte stukken.” Waar Hamilton en Bottas in de rechte lijn respectievelijk 337 en 338 kilometer per uur als topsnelheid noteerden, was die van de Red Bull 331.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes slaat gat op de rechte stukken: ‘Achterstand op Red Bull gedicht’