Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes-teambaas haalt uit: 'Geen supermarktparkeerplaatscircuits meer alsjeblieft!'

Mercedes-teambaas haalt uit: ‘Geen supermarktparkeerplaatscircuits meer alsjeblieft!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

IMOLA – Toto Wolff is van mening dat de Formule 1 veranderingen moet aanbrengen in het huidige aanbod aan ‘bovenmaatse supermarktparkeerplaatscircuits’ na een seizoen dat de ogen van de coureurs heeft geopend voor de geneugten van het racen op ‘klassieke’ circuits zoals Imola. In de Grand Prix van Emilia Romagna Grand van dit weekeinde keerde de F1 voor het eerst sinds 2006 terug naar Imola, en de coureurs zijn overrompeld door de kick van het rijden op de legendarische hogesnelheidsbaan. “Ik hou echt van racen in Imola en ik hou echt van de circuits waar je echt gestraft wordt als je een fout maakt”, zei Wolff. “Ik ben altijd erg duidelijk geweest over het feit dat ik het niet eens ben met de richting die we zijn ingeslagen met het racen op bovenmaatse supermarktparkeerplaatscircuits, omdat het de factor van de coureur en zijn vaardigheid wegneemt.”

Wolff wilde echter niet suggereren dat het bestuursorgaan van de sport een aantal van de nieuwere circuits moet verlaten, maar stelde dat een eenvoudige wijziging het enige is dat nodig is voor verbetering. “We moeten grindbakken terugbrengen om er zeker van te zijn dat als je eraf vliegt, je niet zonder schade aan je auto terug op de baan kunt komen”, zei Wolff, die zelf coureur was voordat hij zich in het bedrijfsleven en het teammanagement stortte.

“Ik denk dat je de meeste circuits kunt aanpassen aan dat soort standaarden, maar deze klassieke historische circuits zullen altijd een ziel hebben. Maar nogmaals, ik ben geen circuitontwerper, ik geef gewoon mijn feedback op wat ik heb gezien.”

F1 heeft sinds het begin van het millennium geracet op 13 nieuwe banen, maar veel van de nieuwere circuits zijn bekritiseerd voor het feit dat ze te klinisch zijn en dat ze de onvoorspelbaarheid van de oudere locaties missen.

Bahrein is de oudste van de ‘nieuwe’ circuits op de kalender, na zijn debuut in 2004 en heeft sindsdien elk jaar op de kalender gestaan, behalve in 2011. Wolff is van mening dat het circuit zich nu heeft gevestigd als een moderne klassieker. ” Je kunt zeggen dat van de moderne circuits, Bahrein […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes-teambaas haalt uit: ‘Geen supermarktparkeerplaatscircuits meer alsjeblieft!’