Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes-teambaas hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: "Zou groots zijn voor Red Bull om..."

Mercedes-teambaas hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: “Zou groots zijn voor Red Bull om…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hubert Haupt , eigenaar en coureur van een team dat drie Mercedes AMG’s inzet in het DTM, hoopt dat Red Bull-coureur Max Verstappen de wereldtitel in de Formule 1 gaat winnen. Het is een uitspraak die eigenlijk tegen het juiste gevoel ingaat, maar daar heeft de Duitser een goede reden voor. “Ik denk dat het tijd is voor iemand anders dan Hamilton om wereldkampioen te worden”, aldus Haupt tegen Sport1. Hij geeft toe dat zijn loyaliteit in de DTM bij Mercedes ligt, maar dat is voor de F1 toch anders: “Wat betreft Formule 1 , het zou groots zijn voor Red Bull om de titel te winnen. Dus ik hoop dat Verstappen het doet.”

Toch denkt de teambaas dat het close gaat worden in de laatste vijf races. “Er zijn nog wat circuits die bij Mercedes passen, maar als Max in de komende twee races goed scoort, heeft hij het vermogen om dat vast te houden”, aldus Haupt, die ook ingaat op het kaarsje van Sebastian Vettel dat langzaam lijkt uit te gaan.

“Sebastian lijkt op dit moment niet in staat te zijn om vrij te racen”, zegt de Duitser over zijn landgenoot. “Hij zit veel te broeden en dat kan hem zijn rondetijd kosten.” Overigens denkt Haupt ook dat Verstappen en Hamilton simpelweg sneller zijn dan Vettel: “Zelfs in de Formule 3 was Lewis onverslaanbaar. Sebastian zat wat achter hem. Hij zat in de beste auto toen hij kampioen werd met Red Bull. Het is nu wat anders voor hem.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes-teambaas hoopt dat Verstappen de wereldtitel wint: “Zou groots zijn voor Red Bull om…”