Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes-teambaas Toto Wolff: "Incidenten direct bestraffen, anders worden er weer 'vuile spelletjes' gespeeld"

Mercedes-teambaas Toto Wolff: “Incidenten direct bestraffen, anders worden er weer ‘vuile spelletjes’ gespeeld”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-baas Toto Wolff zegt te hopen dat het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton om de WK-titel van de Formule 1 op een eerlijke manier wordt beslist en dat er geen ‘vuile spelletjes’ worden gespeeld tijdens de finale van Abu Dhabi. Max Verstappen en Lewis Hamilton beginnen de finale in Abu Dhabi met een gelijk aantal punten. De coureur die tijdens de wedstijd de meeste punten haalt is Wereldkampioen. Een klein voordeel voor Max is dat hij één overwinning meer heeft. Mochten beide kemphanen samen uit de wedstrijd crashen, dan is Verstappen de eerste Nederlandse Wereldkampioen Formule 1.

Toto Wolff hoopt dat het laatste niet gaat gebeuren tijdens de droomfinale. “Ik hoop dat de race in Saudi-Arabië genoeg gevolgen heeft dat iedereen ervan leert en zich aanpast voor de laatste race in Abu Dhabi”, zei Wolff. “Ik denk niet dat het kampioenschap beslist moet worden door een crash. Dat verdient de F1 simpelweg niet. De snelste auto moet winnen en het moet op de baan gebeuren niet nadien of tijdens de race bij de stewards”.

“Ik vind wel dat als er soortgelijke incidenten gebeuren als in Jeddah, dit onmiddellijk bestraft moet worden anders krijgen we weer rommelige situaties op de baan of er worden weer ‘vuile spelletjes’ gespeeld. We moeten van dit moment genieten, maar het is alles of niks in Abu Dhabi “, besloot Mercedes teambaas Toto Wolff.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes-teambaas Toto Wolff: “Incidenten direct bestraffen, anders worden er weer ‘vuile spelletjes’ gespeeld”