Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes verklaart waarom Hamilton lange tijd niet voorbij kon gaan aan Norris

Mercedes verklaart waarom Hamilton lange tijd niet voorbij kon gaan aan Norris

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton had tijdens de Grand Prix van Oostenrijk de grootste moeite om Lando Norris in te halen. In de nieuwste racedebrief legt het team van Mercedes precies uit waarom het inhalen van Norris zo ontzettend lastig was.

Norris is momenteel bezig aan zijn beste Formule 1-seizoen tot nu toe. Waar hij aan het einde van 2020 97 punten achter zijn naam had staan, heeft hij er dit jaar na negen races al 101. Ook tijdens de Grand Prix van Oostenrijk deed de Brit weer uitstekende zaken. De jonge coureur wist zich als tweede te kwalificeren én deze plek ontzettend lang vol te houden in de race. Uiteindelijk kwam hij als derde over de finish, waardoor hij zijn derde podiumplek van het seizoen binnenhaalde.

“Lando was redelijk snel en we hadden geen groot voordeel ten opzichte van hem. Daarnaast moet je heel dicht achter iemand blijven rijden, je rijdt op ongeveer een seconde achterstand. Je hebt minder downforce, de auto glijdt een beetje over het circuit, de banden worden warmer en je verliest grip. Lewis had bijna die hele stint nodig om hem in te halen. Toen hij er eenmaal voorbij was, zag je dat in staat was om een gat te trekken.” Boordradio Hamilton

Nadat hij Norris eenmaal had ingehaald, vertelde Hamilton over de boordradio tegen zijn team: “Wat een goede coureur is die Lando.” Shovlin verklaart nu waar die opmerking vandaan kwam. “Wat hij daarmee bedoelde, was dat Lando simpelweg geen enkele fout maakte. Wanneer ze achter een andere coureur aan rijden, wachten ze simpelweg tot de coureur voor hen zich verremt of een beetje overstuur of onderstuur heeft. Dit stelt de coureur dan in staat om een inhaalactie te doen. Maar helaas voor Lewis reed Lando die stint vrijwel perfect.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes verklaart waarom Hamilton lange tijd niet voorbij kon gaan aan Norris