Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes verliest hoofdsponsor Petronas na dit seizoen

Mercedes verliest hoofdsponsor Petronas na dit seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes moet het na dit F1 seizoen zien te stellen zonder de financiële steun van hoofdsponsor Petronas. De vervanger staat reeds klaar, doch deze maakt het Hamilton wel een stuk lastiger om op te komen voor regenboog-rechten.

De wereld van de F1 is onder andere zo gaaf, omdat heel veel dingen bij elkaar moeten komen om succesvol te zijn. Wat wij natuurlijk primair belangrijk vinden als fans, zijn de auto’s en de coureurs. Die moeten goed zijn als je als team wat wil presteren. Maar daarachter gaat nog zoveel meer schuil. Geld, macht, intrige, politiek, elkaar wat gunnen, of juist niet…Het F1 circus is in goede en slechte zin net de echte wereld, alleen dan met het volume opgevoerd naar stand 11.

Een van de belangrijke dingen in de sport, is toch ook het slijk der aarde binnenharken. Nu krijgen we binnenkort natuurlijk te maken met een budgetcap, dus misschien is enorm veel geld hebben dan iets minder belangrijk. Maar in de autosport, doet een bom duiten beschikbaar hebben nooit kwaad. Het hebben ervan, is geen garantie voor succes. Vraag dat maar aan Toyota. Het gebrek eraan, is echter wel een garantie voor falen. Vraag dat maar aan Andrea Moda .

Een paar kapitaalkrachtige sponsors in je rug is dus zowel voor coureurs als voor teams wel lekker. In dat opzicht is er slecht nieuws voor topteam Mercedes. Zij verliezen volgens kwaliteitspublicatie Decalspotters namelijk volgend jaar de steun van Petronas . De olieproducent uit Maleisië sponsorde het team sinds 2010 en was daarvoor al jaren in de F1 actief als trouwe sponsor van (BMW) Sauber. Bij Sauber werden de klantenmotoren van Ferrari zelfs omgedoopt tot Petronas-blokken.

Petronas, ook bekend van de hierboven afgebeelde Petronas Towers in Maleisië die ooit als decor fungeerden voor de filmklassieker Entrapment , verkeert echter in zwaar weer. Recent zijn er grote verliezen geleden door een dalende vraag naar olie. Het bedrijf moet dus even de broekriem aantrekken en kijken wat het wil doen in de toekomst. Miljoenen uitgeven aan sponsoring van auto- en motorsport, past daar nu kennelijk even niet bij. Petronas maakte eerder al bekend zich terug […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes verliest hoofdsponsor Petronas na dit seizoen