Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes voert Formule 1-veld ook aan bij eerste training in Hongarije

Mercedes voert Formule 1-veld ook aan bij eerste training in Hongarije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen AFP Na twee raceweekeinden op de Oostenrijkse Red Bull Ring hebben de Formule 1-coureurs vrijdagochtend de eerste vrije training op de Hungaroring bij Boedapest gereden.

Tijdens de trainingssessie stond het verzamelen van zo veel mogelijk data centraal op het relatief bochtige circuit in Hongarije, waar topsnelheid minder een rol speelt dan in Oostenrijk.

De twee Mercedesbolides, die de eerste grand prixs domineerden, zetten de snelste tijden neer. Lewis Hamilton was een kleine tiende van een seconde sneller dan Valtteri Bottas. Sergio Pérez gaf als nummer drie ruim een halve seconde toe op Hamilton.

Max Verstappen reed de achtste tijd tijdens de training die onder lichte regen werd afgewerkt.

Some of the drivers are reporting a few droplets of rain as we pass halfway in opening practice The skies are generally bright though and it’s not causing any disruption #HungarianGP �� #F1

In Oostenrijk bleek dat het verschil tussen Mercedes en de concurrentie nog altijd groot is, net als de afgelopen jaren in de Formule 1. Verstappen eindigde afgelopen weekeinde als derde, maar kon Hamilton en Bottas niet bedreigen in de strijd om de overwinning.

“Nooit was Red Bull Racing naar eigen zeggen beter geprepareerd voor de seizoensstart”, zegt verslaggever Louis Dekker, “maar de hamvraag is of het gat met Mercedes nog te dichten is.” ‘Bijhouden in langzame bochten’

Die progressie moet volgens Max Verstappen in eerste instantie gevonden worden in motorvermogen en topsnelheid. “Mercedes heeft veel terrein gewonnen op de rechte stukken. We kunnen ze aardig bijhouden in langzame bochten, maar in Oostenrijk had je die amper en dan kon je de tijd niet terugwinnen”, analyseert Verstappen.

Het circuit in Hongarije kent meer bochten waar de coureurs langzaam doorheen moeten, wat in het voordeel van Red Bull kan zijn. Verstappen: “We kunnen nog stappen zetten en de auto beter maken. Dat draait om de balans en de afstelling. En ook in de motor zit nog ruimte voor verbetering.” De Grand Prix van Hongarije begint zondag om 15.10 uur. De race is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes voert Formule 1-veld ook aan bij eerste training in Hongarije