Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes volgt Red Bull en Albon naar de DTM

Mercedes volgt Red Bull en Albon naar de DTM

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door het nieuws dat Mercedes fabriekssteun gaat bieden aan de Mercedes-formaties in de nieuwe DTM-klasse, zijn met ook Ferrari en Red Bull alle grote spelers uit de Formule 1 ook vertegenwoordigd in de toerwagenklasse. De DTM gaat in een nieuwe vorm verder en adopteert de GT3-reglementen.

Opmerkelijk is dat Red Bull en Ferrari de handen ineenslaan, aangezien Red Bull twee Ferrari’s 488 inzet voor onder andere Alexander Albon. De formatie wordt gerund door het beroemde AF Corse.

Zo krijgt het kampioenschap langzaam aan steeds meer vorm, mét medewerking van diverse grote namen op het gebied van coureurs, merken én teams. Dit tot groot genoegen van DTM-baas en voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger. Hij hoopt nog enkele andere grote namen te strikken. Zo prijkt onder andere de naam van voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve op het wensenlijstje.

De DTM ‘nieuwe stijl’ gaat van start in het weekend van 18 tot en met 20 juni op het circuit van Monza. In totaal prijken er acht raceafspraken op de kalender, waaronder ook het raceweekend op het Nederlandse TT Circuit van Assen. Dat vindt plaats van 17 tot en met 19 september, twee weken na de Formule 1 Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes volgt Red Bull en Albon naar de DTM