Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes vreest dit jaar voor meer dan alleen Verstappen en Red Bull

Mercedes vreest dit jaar voor meer dan alleen Verstappen en Red Bull

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door nieuwe technische reglementen zullen de Formule 1 -auto’s er in 2022 heel anders uitzien dan het jaar ervoor. Veel van de teams hebben daarom in 2021 al vroeg de focus verlegd op het nieuwe jaar. Ferrari is één van die teams en zou daar volgens Toto Wolff wel eens veel voordeel van kunnen hebben.

“We moeten absoluut aannemen dat ze volgend jaar meedoen om de prijzen, omdat ze meer aerodynamische ontwikkelingsruimte hebben gehad vanwege het feit dat ze in 2019 een slecht seizoen hadden”, vertelt de teambaas van Mercedes tegen verschillende media, waaronder RacingNews365 .

De Oostenrijker legt uit waarom de Duitse renstal rekening houdt met de Scuderia. “Het is een grote organisatie, ze beschikken over alle middelen die nodig zijn en daarom houden we ze absoluut in de gaten. Niet alleen Ferrari, er zijn nog een paar andere teams die het volgend jaar heel goed kunnen doen”, voorspelt Wolff. Ferrari maakte ‘logische’ keuze voor 2022

Ferrari-teambaas Mattia Binotto legt uit dat het team door de komst van het budgetplafond prioriteiten moest stellen en daarom gekozen heeft voor het 2022-seizoen. “We hadden zeker een groot budget, misschien niet het grootste, maar door de nieuwe financiële regels en het budgetplatfond moesten we bezuinigen op de ontwikkeling en in een deel van onze organisatie”, zei de Italiaan tegen onder meer RacingNews365.

“Als je een limiet hebt, moet je jezelf beperken. We hebben de prioriteit bij de 2022-auto gelegd en hebben geen compromissen moeten sluiten bij de ontwikkeling van die auto”, verklaart Binotto. De prioriteit leggen bij de bolide van 2022 is volgens de teambaas ook gewoon een logische keuze voor Ferrari.

“Dat ligt voor de hand. Het is een nieuw tijdperk met nieuwe reglementen. En ik denk dat, met de kennis dat we vandaag de dag achterlopen in vergelijking met onze beste concurrenten, het belangrijk is voor ons om echt proberen te concentreren op de toekomst.”

“We proberen ons best te doen voor de middellange tot lange termijn en dat is waarom we de prioriteit bij 2022 legden”, legt Binotto uit. Video: Dit zijn de 5 duurste Formule 1-bolides ooit!

Benieuwd naar de duurste Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes vreest dit jaar voor meer dan alleen Verstappen en Red Bull