Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes vreest Verstappen en Perez: 'Zij zullen onze sterkste tegenstanders zijn'

Mercedes vreest Verstappen en Perez: ‘Zij zullen onze sterkste tegenstanders zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes vs Red Bull Mercedes is de afgelopen jaren het dominante team in de Formule 1 en velen verwachten dat dit komend seizoen niet anders zal zijn. Bij de Duitse renstal zelf weten ze echter dat Red Bull Racing dit jaar sterker is dan ooit dankzij de komst van Sergio Perez , zo benadrukt technisch directeur Mike Elliot.

”Als je kijkt naar de teams waar we het tegen moeten opnemen kijken we natuurlijk vooral naar Red Bull,” vertelde Elliot tegenover het Spaanse Marca . ”Met Max Verstappen hebben ze een hele goede coureur en ik denk dat Perez een sterke tweede coureur zal zijn. Hij zal punten kunnen scoren als Verstappen uitvalt en hij zal bijdragen aan hun positie in het kampioenschap voor constructeurs.”

Artikel gaat verder onder video

Toch zal Mercedes uiteraard weer vol voor de winst gaan in komend seizoen omdat deze mentaliteit dankzij Niki Lauda en Toto Wolff verweven zit in het DNA van het team. ”Er is een citaat van Niki Ladua waar we altijd op terugvallen,” legt Elliot uit. ”Je leert niets van winnen, je leert wanneer je verliest. De emotionele reactie als we verliezen is dan ook veel groter dan wanneer we winnen.”

”Ik weet nog dat Toto Wolff ook iets in die trant zei: ”De dag dat we verliezen is de dag dat de oppositie moet vrezen,” vervolgt de technisch directeur. ”Daarom heerst er een gevoel binnen het team van ‘ja we hebben er zeven gewonnen, maar er is nog een lange weg te gaan naar perfectie’. De competitie is sterk en als we slaap vallen worden we verslagen,” aldus Elliot.

Vraag Wordt Mercedes weer kampioen dit jaar?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes vreest Verstappen en Perez: ‘Zij zullen onze sterkste tegenstanders zijn’