Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes vreest voor doemscenario door nieuwe Formule 1-regels

Mercedes vreest voor doemscenario door nieuwe Formule 1-regels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In 2014 begon het hybride tijdperk, die tot aan dit jaar door Mercedes werd gedomineerd. Door de jaren heen werden de verschillen tussen Mercedes en haar naaste achtervolgers, bijna altijd Ferrari en / of Red Bull , steeds kleiner. Dit jaar is Red Bull eindelijk in staat om het de kampioenen vanaf dag één lastig te maken, tot vreugde van vele Formule 1-fans wereldwijd.

Het is echter het laatste jaar van de huidige regelgeving, want in 2022 wordt de boel overhoop gegooid in de koningsklasse van de autosport en breekt er een nieuw tijdperk aan. Nieuwe wagens met volledig andere technische regels, die moeten zorgen voor spannende races en het inhalen zouden moeten bevorderen. Mercedes-teambaas Toto Wolff vreest echter dat het precies op het verkeerde moment komt, omdat het net weer spannend is in de Formule 1.

“Wij hebben het altijd gezegd en het is ook gewoon heel logisch: op het moment dat je vasthoudt aan ongeveer dezelfde regels, dan worden de verschillen tussen de teams steeds kleiner. Voor de teams vooraan het veld wordt de tijdwinst door updates steeds kleiner, terwijl de teams achteraan een steilere ontwikkelingscurve hebben. De kwalificatie tijdens de Grand Prix van Imola toont dat aan”, aldus Wolff in gesprek met onder meer RacingNews365 .

Daarmee doelt hij op het feit dat de top acht binnen een halve seconde van elkaar zat aan het einde van de kwalificatie. Door de nieuwe regels zullen de verschillen vanaf volgend jaar weer veel groter zijn, voorspeelt de Oostenrijker. “Ik kan je beloven dat het veld volgend jaar weer ver uit elkaar ligt. Misschien ligt Mercedes dan niet meer vooraan, maar de situatie zal weer hetzelfde zijn als aan het begin van het vorige tijdperk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes vreest voor doemscenario door nieuwe Formule 1-regels