Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes wacht op Hamilton: 'We flirten niet met Verstappen'

Mercedes wacht op Hamilton: ‘We flirten niet met Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes-AMG Formule 1-renstal Mercedes zal al vroeg in het seizoen met coureur Lewis Hamilton in gesprek gaan over de toekomst. Teambaas Toto Wolff zegt dat het onwenselijk is dat de wereldkampioen pas een knoop doorhakt ná het binnenhalen van zijn achtste wereldtitel. “We gaan niet treuzelen.”

Hamilton verlengde zijn contract onlangs met slechts een jaar. “We hebben samen met Lewis zoveel gewonnen dat we ons ook gezamenlijk over de toekomst buigen”, aldus Wolff. “Als Lewis door wil, willen wij met hem door.”

Om eraan toe te voegen: “Na dit jaar gaat de Formule 1 op de schop vanwege een nieuw reglement. Het landschap verandert. We moeten daarom snel aan tafel met onze rijders.” De nieuwe auto, de W12

Wolff deed zijn uitspraken dinsdag, bij de presentatie van de nieuwe bolide: de W12. Met dat wapen gaat de alle records brekende Formule 1-renstal op jacht naar de achtste constructeurswereldtitel op rij.

#W12 looking � Can’t wait to get behind the wheel ��

De bolide is opnieuw overwegend zwart. Vorig seizoen koos Mercedes voor een nieuwe kleurstelling om het streven naar diversiteit en gelijke kansen en de strijd tegen racisme te benadrukken.

Hamilton speelde een grote rol in dat besluit. De zevenvoudig wereldkampioen beschouwt zijn sport steeds meer als een relatieve bijzaak en profileert zich steeds nadrukkelijker als wereldverbeteraar.

Wolff verwacht overigens niet dat Hamilton eerdaags stopt. “Lewis is dol op racen en wij vinden het een feest om met hem te werken. Hij heeft het naar zijn zin, maar dat kan natuurlijk in de loop van het jaar veranderen. Er is veel aan de hand in de wereld en prioriteiten kunnen snel verschuiven. Ik snap heel goed dat Lewis flexibel wil zijn en zichzelf geen jaren meer wil vastleggen.” ‘Doelen bereikt’

Hamilton vult aan dat hij pas de komende maanden knopen doorhakt over 2022 en de jaren die volgen. “We zien wel. Corona regeert de wereld en ik verkeer in de luxepositie dat ik niet ver vooruit hoef te kijken. Ik heb nagenoeg al mijn doelen toch al bereikt.” Lewis Hamilton Mercedes “Nog een wereldtitel is voor mij niet een drijfveer om al dan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes wacht op Hamilton: ‘We flirten niet met Verstappen’