Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes zal inzetten op deze strategie: ‘Dan kan Hamilton een dreiging vormen’

Mercedes zal inzetten op deze strategie: ‘Dan kan Hamilton een dreiging vormen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een vooruitblik op de Grand Prix van Frankrijk voorspelt sportjournalist Chris Medland dat Verstappen, bij behoud van het snelheidsvoordeel over Mercedes een buffer op zijn directe concurrent moet kunnen opbouwen. Daarnaast waarschuwt hij de coureurs opnieuw te waken voor de valkuilen van de Pirelli-band.

“Als Verstappen nog het voordeel in pace heeft dat hij op vrijdag had, dan zou de coureur Hamilton uit de DRS moeten kunnen houden en gedurende de race een buffer richting Mercedes opbouwen” , zo stelt Medland in zijn column op de officiële website van de Formule 1 . “Maar als Hamilton de stappen heeft gemaakt die hij voorspelt kan hij misschien wel binnen een seconde blijven, waardoor hij tijdens de pitstop fase een bedreiging kan vormen.” Bandentemperatuur

Ook voorspelt Medland opnieuw een grote uidaging in de vorm van het heel houden van de Pirelli-banden: “Een bijkomend effect van de hogere druk in de banden is dat er minder contact met het circuit is, waardoor minder grip ontstaat. Het kleinere raakvlak resulteert in een hogere concentratie energie, waardoor de temperatuur in de banden kan oplopen.”

Medland vervolgt: “Het onder controle houden van de bandentemperatuur, en daarmee de performance, zal gedurende de 53 rondes op Paul Ricard een grote uitdaging worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes zal inzetten op deze strategie: ‘Dan kan Hamilton een dreiging vormen’