Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes zet jarige Lewis Hamilton in het zonnetje: ‘Zeven keer Formule 1-kampioen, recordbreker’

Mercedes zet jarige Lewis Hamilton in het zonnetje: ‘Zeven keer Formule 1-kampioen, recordbreker’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton. © REUTERS ,,Zeven keer Formule 1-wereldkampioen, Centurion (Hamilton won 103 races, red.). Recordbreker. Ridder van het Rijk (Hamilton werd in december vorig jaar geridderd en mag zich dus officieel Sir Lewis Hamilton noemen, red.). Gefeliciteerd Lewis Hamilton”, zo schrijft Mercedes op social media. Bij Hamilton zelf is het vooralsnog stil op social media. Zijn laatste post dateert van drie weken geleden toen hij in de kwalificatie voor de GP van Abu Dhabi, achter Max Verstappen, P2 veroverde. Wat volgde is bekend. Niet Hamilton maar Verstappen werd wereldkampioen na een knotsgekke race waarin de Nederlander Hamilton in de laatste ronde nog inhaalde.

De Brit besloot vervolgens iedereen te ontvolgen op social media en de enige keer dat hij zichzelf nog liet zien, was toen hij geridderd werd . Ook de FIA liet onlangs weten geen contact met de Brit te krijgen. De nieuwe voorzitter van de internationale autosportfederatie, Mohammed Ben Sulayem, wil namelijk nog steeds weten waarom Hamilton niet aanwezig was op het jaarlijkse prijzengala in Parijs. ,,Hamilton is als coureur natuurlijk van een andere orde, maar er zijn ook regels en die moeten we respecteren. Ik kan hem echter niet veroordelen als ik de exacte feiten niet ken.”

Mercedes liet via Toto Wolff eerder al weten dat Hamilton nog altijd zeer teleurgesteld was over de gang van zaken tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes zet jarige Lewis Hamilton in het zonnetje: ‘Zeven keer Formule 1-kampioen, recordbreker’