Het laatste formule 1 nieuws

Mercedes zou Hülkenberg graag bij het team betrekken

Mercedes zou Hülkenberg graag bij het team betrekken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nico Hülkenberg Toto Wolff heeft door laten schemeren interesse te hebben in de diensten van Nico Hülkenberg als reservecoureur, of in een andere vorm. “Het zou interessant zijn om over zo’n kracht te beschikken binnen het team. We zijn er zeker niet op tegen,” zo laat de Mercedes -teambaas onder andere optekenen.

Hülkenberg is een geliefd gezicht op de Formule 1-grid. Eind 2019 moest hij echter zijn spullen pakken, nadat hij bij Renault werd vervangen door Esteban Ocon. Lang duurde zijn afwezigheid niet. Tijdens het 2020-seizoen mocht hij namelijk maar liefst tijdens drie raceweekenden invallen bij het team van Racing Point . The Hulk leverde alle drie de keer sterke performance en gaf daarmee een goed visitekaartje af. Geruchten over een stoeltje in 2021 staken de kop op. Met name bij Red Bull Racing was de 33-jarige in beeld, maar uiteindelijk viste hij achter het net.

Artikel gaat verder onder video

Toch zullen we hem ook dit jaar waarschijnlijk niet hoeven te missen. Verschillende teams hebben namelijk laten weten wel interesse te hebben in Hülkenberg als reservecoureur. Dit betekent dat hij aanwezig zal zijn tijdens de raceweekenden en in mag vallen als een rijder van zijn team onverhoopt uitvalt. Zo ook Mercedes. De Duitse renstal stelde onlangs het Formule E-duo Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne aan als reserverijders, maar lijkt ook interesse te hebben om de Duitser op wat voor manier dan ook bij het team te betrekken. Toto Wolff “We weten allemaal hoe goed Nico is,” vertelt Wolff in gesprek met Sky Deutschland . “Hij is een van de topcoureurs die om de een of andere reden nooit de kans heeft gekregen om voor een topteam te rijden. Het zou voor ons vanzelfsprekend interessant zijn om over zo’n kracht te beschikken binnen het team. We zijn er niet op tegen dat dát zou gebeuren,” zo laat de Oostenrijker optekenen. Gaat Hülkenberg ooit nog terugkeren op de grid?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mercedes zou Hülkenberg graag bij het team betrekken