Het laatste formule 1 nieuws

Meten met twee maten in de Formule 1? 'Leclerc kreeg geen straf'

Meten met twee maten in de Formule 1? ‘Leclerc kreeg geen straf’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton kreeg tijdens de Grand Prix van Rusland twee keer een vijf seconden tijdstraf wegens het maken van verkeerde proefstarts, voorafgaand aan de race. Nu blijkt dat Charles Leclerc een vergelijkbaar vergrijp had op Spa maar daar geen straf voor kreeg.

Leclerc reed tijdens de Grand Prix van België een verkenningsrondje maar dat rondje reed hij te langzaam. De Monegask kreeg de melding dat de stewards gingen kijken naar zijn te langzame rondje. Ferrari sprak met de stewards en het team gaf aan dat zijn ronde zo langzaam was omdat hij een proefstart had gemaakt. De verklaring voldeed en Leclerc kreeg geen straf. Echter blijkt nu dat Leclerc de proefstart niet op de juist plek deed, zo meldt onder andere The Race en Motorlat . Achter de Saftey Car 2 lijn

Leclerc maakte de proefstart voorbij de zogenaamde Safety Car 2 line, terwijl de rijders voor deze lijn moeten blijven voor het maken van een oefenstart. Ondanks dat het niet was toegestaan kreeg de Monegask geen straf terwijl Hamilton wel op de blaren moest zitten.

Is dit de stewards destijds niet opgevallen of zijn de regels in een paar weken aangescherpt? Het lijkt er in ieder geval op dat er inconsequenties zijn. Volgens TheRace kreeg Leclerc geen straf om dat het slechts een paar meter voorbij de lijn was, waar het bij Hamilton verder was. Al zou je denken dat het niet moet uitmaken hoever je over de lijn rijdt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Meten met twee maten in de Formule 1? ‘Leclerc kreeg geen straf’