Het laatste formule 1 nieuws

Miami Grand Prix wil geweldig evenement neerzetten: "Met veel inhaalmogelijkheden"

Miami Grand Prix wil geweldig evenement neerzetten: “Met veel inhaalmogelijkheden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In een exclusief interview met RacingNews365 spreken de Managing Partner Tom Garfinkel en Chief Executive Officer Richard Cregan van de Grand Prix van Miami zich uit over de populariteit van de Formule 1 in de Verenigde Staten . “Ik denk dat Formule 1 geweldig werk aflevert wat betreft het promoten van de sport in de VS”, zo begint Garfinkel zijn uitleg over de groeiende belangstelling van Amerikaanse fans in de koningsklasse van de autosport. “Het is niet zo dat je de TV aanzet, Formule 1 kijkt en meteen de sport begrijpt. Daarvoor gebeurt er veel te veel in de F1. Daarom heeft de Netflix-serie Drive to Survive een grote rol gespeeld in de groei van het aantal Amerikaanse F1-kijkers.”

“Naast de serie van Netflix denk ik dat ook wij met het organiseren van de GP in Amerika een grote rol zullen spelen in de populariteit van de Formule 1. We vormen namelijk de tweede F1-race van het jaar, naast de GP op het circuit van Austin. In de toekomst zou het mooi zijn om nog meer F1-races in Amerika te zien, dat zou geweldig zijn”, aldus de enthousiaste Garfinkel, die tevens de CEO is van de Miami Dolphins (een American Football-team). “Onze race zal volgend jaar plaatsvinden in mei en we hopen zo’n 80.000 fans te mogen verwelkomen. We werken dan met een limiet, zodat we alles op en top kunnen leveren aan de fans.”

Net als bij de GP van Nederland, werkt men in Miami ook met privépartijen om de race te kunnen organiseren. “Het raceweekend wordt gefinancierd door derde partijen, we krijgen geen financiële steun van de overheid. De samenwerking met de lokale overheden verlopen echter uitstekend”, verduidelijkt Garfinkel, die nauw samenwerkt met Cregan. De CEO van de GP-organisatie kan niet wachten tot het raceweekend voor de deur staat in 2022.

“We hebben een circuit gemaakt waar de coureurs in een flow kunnen racen, maar tegelijkertijd zijn er genoeg mogelijkheden om in te halen. Het circuit hebben we gemaakt samen met Apex Circuit Design, een partij waar we in samenwerking met de F1-organisatie voor hebben gekozen. Ik denk dat we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Miami Grand Prix wil geweldig evenement neerzetten: “Met veel inhaalmogelijkheden”