Het laatste formule 1 nieuws

Michael Andretti onthult dat overname Sauber dichtbij was: "Letterlijk 48 uur vanaf"

Michael Andretti onthult dat overname Sauber dichtbij was: “Letterlijk 48 uur vanaf”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andretti Autosports zat dicht bij de overname van het Formule 1-team van Sauber. Het Amerikaanse team, actief in de IndyCar en de Formula E, had graag haar een entree in de Formule 1 willen maken en de zaak was bijna rond. Bijna, maar toch niet helemaal, zo onthult teameigenaar Michael Andretti. Uiteindelijk ging de deal niet door, omdat men het niet eens kon worden over wie de controle kreeg over de operatie van het team. “Het was echt, echt teleurstellend dat de deal niet doorging. We zaten er letterlijk 48 uur vanaf om de deal rond te krijgen”, vertelt Andretti tegen MotorsportWeek. Ondanks die teleurstelling blijft de Amerikaan interesse houden om een F1-team over te nemen: “Ik wil het nog steeds graag doen. De kansen worden kleiner en kleiner, er staan op dit moment niet echt teams in de verkoop. We moeten gaan zien wat de toekomst brengt, maar er is van onze kant nog steeds interesse.”

“Ik hou van de Formule 1, het is de ultieme race ervaring en voor ons eigen merk zou het gewoon groots zijn. Het brengt ons gewoon op het hoogste niveau waar je kunt zitten. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar we geven het niet op. Er kan ineens een kans voorbijkomen, die er nu nog niet is. We gaan gewoon naar deze kansen kijken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Michael Andretti onthult dat overname Sauber dichtbij was: “Letterlijk 48 uur vanaf”