Het laatste formule 1 nieuws

Michael Masi geeft uitleg over crash Verstappen: "Verder naar binnen kunnen gaan"

Michael Masi geeft uitleg over crash Verstappen: “Verder naar binnen kunnen gaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Masi, de racedirecteur van de Formule 1, is ingegaan op de reden waarom de schuld van de crash van Max Verstappen voornamelijk bij Lewis Hamilton gelegd is. Volgens de Australiër had de Mercedes-coureur meer naar binnen moeten gaan naar de apex, wat hij later wel deed bij Charles Leclerc. “Er is een duidelijk punt dat de eerste ronde duidelijk veel lichter wordt behandeld onder de noemer van het ‘laat ze racen principe’ dan de rest van de race, daar is geen twijfel over”, aldus Masi tegenover het Britse autosport. “De coureurs hebben duidelijk gezegd, zoals ook de teams aan het einde van het jaar, dat de ‘ellebogen’ te veel gebruikt werden.”

“Je moet kijken naar wat er gebeurde in de eerste ronde”, voegt de racedirecteur er aan toe. “Het had bocht één kunnen zijn, het had bocht zes kunnen zijn, afhankelijk van het karakter van het circuit.”

De Australiër gaat in op de reden van de tijdstraf van slechts tien seconden voor Hamilton. Masi zegt dat Hamilton geen speelruimte had. “In die specifieke omstandigheid niet”, legt hij uit waarom er verzachtende omstandigheden waren. “Er waren duidelijk twee auto’s bij betrokken bij het incident en alle coureurs vanaf de start van dit jaar zeiden dat als er twee auto’s bij betrokken zijn, dat als er iemand hoofzakelijk of deels de schuldige is, dat het dan beter bekeken moest worden, zelfs in de eerste ronde. Ik denk dat we naar alles gekeken hebben en dat hij hoofdzakelijk de schuldige was. Het grote deel was gelijk aan wat er later gebeurde met Charles, dat hij dat gekund had, meer dichter naar de apex kunnen gaan.”

“En dat is wat ze vonden, ik denk dat de bewoording van de regels behoorlijk duidelijk zijn, dat hij voornamelijk de schuldige was . Hij was niet helemaal schuldig, maar werd gezien als deels verantwoordelijk, dat hij verder naar binnen had kunnen gaan. En dat had de uitkomst misschien verander. Maar, we weten het niet, we beoordelen het incident op zichzelf.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Michael Masi geeft uitleg over crash Verstappen: “Verder naar binnen kunnen gaan”