Het laatste formule 1 nieuws

Michael Schumacher of Lewis Hamilton? "Ik wil verschillende tijdperken niet met elkaar vergelijken"

Michael Schumacher of Lewis Hamilton? “Ik wil verschillende tijdperken niet met elkaar vergelijken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De twee grootste legendes van deze eeuw in de Formule 1 zijn Michael Schumacher en Lewis Hamilton. De Duitser staat op zeven wereldtitels en de Brit kan hem dit jaar evenaren. Ferrari-coureur Charles Leclerc komt net kijken aan het front, maar wordt de vraag voorgelegd wie hij van de twee de beste coureur vindt. “Ik wil verschillende tijdperken niet met elkaar vergelijken. Je reed niet tegen dezelfde mensen en de auto’s zijn anders”, aldus Leclerc tegenover Sport Bild. “Ze zijn twee fantastische sportmannen, die ongelofelijk succesvol in de Formule 1 zijn geweest en veel respect verdienen. Wanneer ik Lewis op de baan zie, is dat niet hetzelfde beeld als ik van Michael Schumacher heb. Net als Michael zal hij een legende worden als hij op een dag de F1 verlaat.”

“Toen ik klein was, keek ik op tv altijd naar Michael Schumacher”, voegt de Monegask er aan toe. “Dat is waarom ik er wat anders tegenaan kijk. Ik respecteer Lewis enorm. Maar hij is ook een van mijn tegenstanders.”

Op het moment dat Hamilton het record van Schumacher van 91 overwinningen evenaarde, kreeg de regerend wereldkampioen uit handen van zoon Mick Schumacher een helm van de Ferrari-legende. Zou Leclerc dat ook willen? “Voor mij persoonlijk zijn er twee grote legendes en idolen in de F1: Ayrton Senna en Michael Schumacher. Om ooit op een dag zo’n helm te krijgen, zou ongelofelijk zijn. Het gebaar van Lewis en Mick was zeker hartverwarmend.”

De laatste vraag die Leclerc voorgelegd krijgt, is of hij aan het einde van het seizoen van helm gaat ruilen met zijn vertrekkende teamgenoot Sebastian Vettel. “Ik zal het Seb vragen. Dat heb ik nog niet gedaan. Ik zou het zeker mooi vinden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Michael Schumacher of Lewis Hamilton? “Ik wil verschillende tijdperken niet met elkaar vergelijken”