Het laatste formule 1 nieuws

'Michael Schumacher was ook als teambaas heel succesvol geworden'

‘Michael Schumacher was ook als teambaas heel succesvol geworden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Michael Schumacher was als Formule 1 -coureur bijzonder succesvol met zeven wereldtitels, maar zou als teambaas ook heel succesvol zijn geworden. Dat stelt Norbert Haug, voormalig teambaas van Mercedes.

Schumacher won in zijn actieve F1-carrière maar liefst zeven wereldtitels. In 2020 werd dat record geëvenaard door Lewis Hamilton , maar verder is er geen coureur die in de buurt komt van de aantallen van Schumacher. De Duitser was in de wagen succesvol, maar volgens Haug ook daarbuiten. Schumacher als teambaas

‘’Hij zou een top manager zijn geweest. Ik denk dat hij niet minder succesvol was geweest buiten de wagen. Hij werkte net zo hard aan zijn persoonlijke ontwikkeling, als aan de ontwikkeling op het circuit. Hij sprak Engels, was super fit, slim en altijd vol energie’’, zegt de voorganger van Toto Wolff bij Auto, Motor und Sport .

Haug stipt vooral de sociale vaardigheden aan als belangrijke eigenschap. ‘’Het was een hele goede maat. Michael was altijd empathisch en dacht mee met monteurs en andere teamleden om ze te motiveren. Hij wist hun verjaardagen en vroeg naar familie en kinderen’’, besluit Haug. Helaas zullen we er door zijn skiongeluk waarschijnlijk nooit achter komen of Schumacher dit inderdaad goed zou kunnen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Michael Schumacher was ook als teambaas heel succesvol geworden’