Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher bezorgde trotse Formule 1-teambaas kippenvel

Mick Schumacher bezorgde trotse Formule 1-teambaas kippenvel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Tijdens de eerste vrije training op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi maakte Mick Schumacher zijn eerste meters in de Formule 1-bolide van Haas F1. Een bijzonder moment ook, voor Haas F1-teambaas Guenther Steiner. “Toen Schumacher voor het eerst in onze bolide stapte, kreeg ik kippenvel op mijn armen. Vader Michael Schumacher is namelijk een legende in de autosport. Daarom brengt de komst van Mick bij ons veel teweeg”, laat Steiner optekenen aan het Italiaanse Autosprint .

“Mick is een zeer correcte en intelligente jongen. Hij is ook al heel volwassen. Het is echt fantastisch dat ik hem mag helpen bij het maken van zijn eerste meters in de Formule 1. Daar ben ik echt heel trots op.” Tijdens zijn eerste test in Abu Dhabi met ons, heb ik ook gezien hoe professioneel Mick is en vooral hoe hard hij werkt. Hij is constant bezig met het verbeteren van zichzelf en de wagen, constant in gesprek met de engineers over de data om te zien wat er nog verbeterd moet worden”, aldus Steiner, die met een opsomming extra duidelijk probeert te maken hoe speciaal hij de samenwerking met Mick Schumacher vindt.

“Om Schumacher tijdens zijn eerste stappen in de F1 bij te staan voelt aan als een privilege voor mij. Ik werkte al samen met grote coureurs als Colin McRae en ik heb ook met uitzonderlijke mensen als Niki Lauda kunnen samenwerken. Laatstgenoemde man veranderde mijn leven (ze werkten samen bij Jaguar, red.), maar ik denk dat het samenwerken met de zoon van Michael evengoed iets zeer bijzonders is. De bedoeling is om onze coureurs bij Haas F1 verder te brengen in hun carrière, zodat ze na de seizoenen bij ons naar een competitiever team op de F1-grid kunnen vertrekken. Het zou fantastisch zijn als dat zou lukken.”

Steiner heeft dan ook al een voorbeeld voor ogen voor het ideale carrierepad van Mick Schumacher: “Ik hoop dat hij net als Charles Leclerc heel ver zal komen, tenslotte bracht ook Charles zijn eerste dagen in de F1 met ons door.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher bezorgde trotse Formule 1-teambaas kippenvel