Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher: "Dat was het belangrijkste advies van mijn vader"

Mick Schumacher: “Dat was het belangrijkste advies van mijn vader”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een solide juniorcarrière maakte Ferrari -junior Mick Schumacher afgelopen winter de overstap naar de Formule 1. Hij komt uit voor Haas F1, dat achteraan het veld strijdt om de broodkruimels. Het begin van zijn seizoen was wisselvallig.

“In Bahrein ging het op mijn spin na best goed, laten we zeggen dat ik voor 90% tevreden was”, zo begint hij zijn verhaal tegenover Gazzetta dello Sport . Op Imola reed ik voor het eerst in een Formule 1-wagen op een natte baan en ook daar ben ik gespind. Dat nam ik mezelf wel enigszins kwalijk. Ik reed op een goede positie toen dat gebeurde, maar uiteindelijk ben ik wel gefinisht. Dat was mijn doel ook.”

Het is even wennen in de koningsklasse, maar echt verrast is hij tot op heden niet van de Formule 1. “Het is niet veel anders dan de andere categorieën waarin ik heb gereden, omdat je vanuit de karts langzaam hier langzaam naar toe groeit. Je werkt met steeds grotere teams en vooral in de F2 ging het er al heel professioneel aan toe. Daarom is het voor nu een kwestie van wennen aan het team en de wagen en wil ik verbetering blijven zien. Dat is het doel, want 2022 wordt een cruciaal jaar.”

Schumacher junior vertelt vervolgens hoe hij zijn vader jaren geleden vertelde dat hij van racen zijn carrière wilde maken. “Ik weet het nog goed. Ik was met mijn vader in Kerpen bij de kartbaan. Mijn vader vroeg of karten een hobby was of dat ik er ook echt mee aan de slag wilde om er een carrière van te maken. Ik heb hem toen duidelijk laten weten dat ik voor een echte carrière in de autosport wilde gaan. Zowel mijn moeder als mijn vader hebben me daar ook altijd in gesteund”, zo vertelt hij.

En het advies wat zijn vader hem toen meegaf? “Dat ik plezier moet hebben in wat ik doe. Dat was het belangrijkste dat hij me heeft meegegeven. Daarnaast wilde hij zien dat als ik wat deed, ik er ook echt vol voor ging. Voor hem is dat belangrijk. Als je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher: “Dat was het belangrijkste advies van mijn vader”