Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher droomt: "Ik hoop op een podium dit jaar"

Mick Schumacher droomt: “Ik hoop op een podium dit jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door de corona-pandemie ziet de voorbereiding van Mick Schumacher op zijn eerste Formule 1-seizoen er anders uit dan normaal. Toch is hij daar niet ontevreden over, als Auto Motor und Sport vraagt naar wat voor een cijfer hij zijn voorbereiding geeft. “Een negen, omdat we nog een paar weken hebben tot de start. Tot die tijd kan ik me nog verbeteren. Ik voel me er klaar voor en ben blij dat het snel zal beginnen.”

Vanwege de pandemie is de Duitser nog niet bij Haas in de fabriek geweest. “Nog niet. Vanwege Covid is alles natuurlijk zeer beperkt en zeer moeilijk op gang te krijgen. De omstandigheden veranderen voortdurend. Maar het plan is natuurlijk om er snel te zijn. Als de mogelijkheid zich voordoet, zal ik hem grijpen.”

Die bijzondere situatie zorgt er voor dat de zoon van Michael Schumacher vooral thuis oefent in een simulator. “Gelukkig heb ik de mogelijkheid om dat thuis te doen en daar mijn routes te oefenen en mijn rijvaardigheid aan te scherpen. Maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als in een echte auto zitten of in een redelijk grote simulator zoals bij een Formule 1-team. Het is allemaal heel moeilijk, heel anders dan de jaren daarvoor. Helaas heeft Covid veel beperkt.”

Toch droomt Schumacher van een succesvolle start van zijn F1-loopbaan. “We moeten duidelijk zijn over wat het potentieel van de auto is. We moeten eerlijk tegen onszelf zijn en ons werk doen. Het beste zou natuurlijk zijn om punten te verzamelen. En als er dan een paar gekke races zijn zoals vorig jaar, dan komt er misschien een keer een podium uit. Tuurlijk, dat is een droom, maar we mogen dromen. Maar eerst en vooral moeten we realistisch zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher droomt: “Ik hoop op een podium dit jaar”