Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher eert vader Michael met Formule 1-startnummer

Mick Schumacher eert vader Michael met Formule 1-startnummer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Schumacher klimt in de cockpit van de Haas De 21-jarige Schumacher zal volgend jaar debuteren in de Formule 1 bij het team van Haas, dat vandaag bekendmaakte dat het een meerjarige overeenkomst heeft gesloten met de huidige leider in het Formule 2-kampioenschap.

Zie ook Mick Schumacher in 2021 met Haas in de Formule 1

De Formule 1-coureurs mogen tegenwoordig zelf kiezen met welk startnummer ze willen rijden in de koningsklasse. Schumacher was er vroeg bij en maakte vandaag al bekend dat hij gaat rijden met startnummer 47. Persoonlijke betekenis

Eigenlijk hadden startnummers 4 en 7 de voorkeur van Schumacher, maar beide nummers zijn respectievelijk al gekozen door Lando Norris en Kimi Raikkonen. Startnummer 4 is het nummer waarmee Schumacher in 2018 Europees Formule 3-kampioen werd, terwijl ook de 7 een persoonlijke betekenis heeft voor de Duitser.

“Vier is natuurlijk vanwege de Formule 3, maar ook de zeven is me erg dierbaar”, licht de Duitser toe. “Het is deels vanwege het aantal wereldtitels van mijn vader in de Formule 1, maar het is ook gewoon een nummer dat we in de familie mooi vinden.”

“Beide nummers waren al bezet, dus ik denk dat 47 de beste keuze was,” aldus Schumacher, die toelicht dat ook dat nummer weer een bijzondere betekenis heeft: “Als we alle geboortedata van ons gezin bij elkaar optellen kom je ook op 47 uit, dus dat was een mooie toevalligheid en het onderstreepte denk ik nog maar eens dat we voor dat nummer moesten gaan.”

Net als Mick hield ook vader Michael zijn gezin altijd in zijn gedachten in de Formule 1. De Duitser had namelijk steevast de namen van zijn vrouw, twee kinderen en zichzelf in Chinese tekens op de zijkant van zijn helm staan. Mick Schumacher is blij dat hij in de voetsporen van zijn vader kan treden door volgend jaar – 30 jaar na zijn vader – ook te debuteren in de Formule 1. “Ongelofelijk om een van die twintig coureurs te mogen zijn” “Het is geweldig dat ik in dezelfde sport zit, een sport waar we allebei zo van houden. Om eenzelfde soort pad te bewandelen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher eert vader Michael met Formule 1-startnummer