Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher en Callum Ilott kunnen zich geen fouten veroorloven

Mick Schumacher en Callum Ilott kunnen zich geen fouten veroorloven

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Brit Callum Ilott deed bijna alles wat hij kon doen op de zaterdagochtend in Bahrein. De coureur van Virtuosi startte vanaf pole, maar moest Felipe Drugovich voor zich dulden bij de finish. Mick Schumacher kende geen goede kwalificatie en moest vanaf P10 vertrekken. De zoon van Michael Schumacher deed zijn naam eer aan door binnen een half rondje al als 4de te worden weergeven.

Schumacher voerde de druk gedurende de race op bij Ilott. Schumacher reed namelijk op hardere banden dan Ilott tijdens diens eerste stint. Het gevolg daarvan was dat Schumacher pas laat naar binnen hoefde te komen voor nieuw rubber. Achteraf gezien had Prema hem iets eerder naar binnen moeten roepen. Niet alleen Ilott kwam voor Schumacher terecht door diens stop, maar vijf andere coureurs ook.

Uiteindelijk werkte Schumacher zich op naar P4. De leiding in het kampioen heeft hij nog altijd in zijn bezit. Met een marge van 12 punten, is er geen ruimte beschikbaar om enig foutje te maken. Morgen om 11:10 zal de sprintrace worden verreden. De top 8 van vandaag wordt de omgekeerde volgorde voor de grid van morgen. Dat betekent dat Ilott als 7de zal vertrekken omdat hij vandaag als 2de wist te finishen en Schumacher zal als 5de starten.

De sprintrace telt 23 rondes en de coureurs hoeven geen verplichte pitstop te maken zoals bij de hoofdrace. Tenslotte krijgt de winnaar 15 punten in plaats van 25 punten zoals vandaag. De coureur die de snelste raceronde weet te klokken en in de top 10 eindigt, krijgt 2 extra punten.

Het Formule 1 -seizoen was aan de kop wellicht niet zo spannend, maar in de Formule 2 is dat een heel ander verhaal. Een ding staat in elk geval vast, de titelstrijd kan pas volgend weekend definitief worden beslist. Dan rijden we op hetzelfde circuit, maar wel op een andere lay-out.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher en Callum Ilott kunnen zich geen fouten veroorloven