Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher: ‘Gebrek aan grip roept herinneringen op aan de F3’

Mick Schumacher: ‘Gebrek aan grip roept herinneringen op aan de F3’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was vrijdag net als vorig jaar glibberen en glijden op het circuit van Portimão. Het gebrek aan grip roept bij Mick Schumacher herinneringen op aan de Formule 3 en karts, maar de Duitser kan wel genieten van het circuit: “Het was zeker leuk.”

Vorig jaar kwam het Autódromo Internacional do Algarve op de kalender, nadat een aantal races geschrapt werd vanwege de coronacrisis. Om het circuit destijds gereed te maken voor de komst van de Formule 1 werd het voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De grip was daardoor minimaal, en daar is dit jaar nog weinig verandering in gekomen. Zo noemde Max Verstappen het ‘niet erg fijn om op te rijden’ en ook Mick Schumacher merkte het gebrek aan grip op.

Lees ook: Verstappen zoekt nog wat rondetijd in ‘lastig en glad’ Portugal

“Het is zeker veel, veel gladder dan wat ik gewend ben”, vertelt hij na afloop van de tweede vrije training, waarin hij de achttiende tijd noteerde. “Maar het was zeker leuk. We hadden een zeer levendige auto. Het roept een beetje herinneringen aan de Formule 3 en karts op.”

Lees ook: VT2: Hamilton blijft Verstappen voor, longruns voorspellen weer spannende strijd

Het is voor Schumacher de eerste keer dat hij op het circuit in Portimão rijdt. De Haas-coureur kan, ondanks het gebrek aan grip, genieten van de ‘achtbaan’. “Het is een interessant circuit. Het is best indrukwekkend, veel blinde bochten en het is een kort baantje, maar daardoor wel heel intens. Het is een goede training en absoluut leuk”, aldus Schumacher.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher: ‘Gebrek aan grip roept herinneringen op aan de F3’