Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher kijkt uit naar thuisrace voor Haas: "Formule 1 op het punt op groot te worden in Amerika"

Mick Schumacher kijkt uit naar thuisrace voor Haas: “Formule 1 op het punt op groot te worden in Amerika”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het geplaagde team van Haas maakt zich op voor de eerste thuisrace in twee jaar tijd. Vanwege de coronapandemie werd er in 2020 niet in Amerika gereden. Voor beide rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin is het Circuit of the Americas in Austin nieuw. De Duitser kijkt enorm uit naar zijn eerste kennismaking in de Formule 1 op deze baan. “Het is onze thuisrace, dus daar kijk ik enorm naar uit, maar het is veel meer dan dat”, aldus Schumacher in zijn racepreview. “Ik hou van Austin en van Amerika. Het is een speciale race. De Formule 1 is in Amerika nog niet zo groot als in andere delen van de wereld, maar staat op het punt om ook hier groot te worden. Dat komt ook zeker door de serie ‘Drive to Survive’. Ik kijk uit naar deze race, op deze baan gebeurt altijd wel iets.”

Schumacher kijkt uit naar de layout van het circuit. “Het is een aparte baan. Het eerste deel is super snel met smalle bochten. Daarnaast is het circuit erg hobbelig, dus dat wordt een uitdaging. Inhalen is hier zeker goed mogelijk. Hopelijk voor ons wordt het een race in de regen. Dat geeft ons meer mogelijkheden, maar als het droog is, ga ik ook graag de strijd aan. Ze hebben me verteld dat hier al veel beroemde gevechten zijn uitgevochten. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar ook ooit onderdeel van gaan uitmaken.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher kijkt uit naar thuisrace voor Haas: “Formule 1 op het punt op groot te worden in Amerika”