Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher krijgt race engineer die zijn vader Michael 'bijna haatte'

Mick Schumacher krijgt race engineer die zijn vader Michael ‘bijna haatte’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher maakt komend seizoen zijn debuut in de Formule 1 voor het team van Haas F1. Naast de keuze voor de coureur heeft Ferrari ook op andere gebieden een aardige vinger in de pap te brokkelen bij de Amerikaanse renstal. De jonge Duitser krijgt twee jaar de kans om aan de Formule 1 te wennen en wordt klaargestoomd om ooit de overstap naar Ferrari te maken. Om zijn verblijf bij Haas in goede banen te leiden, heeft Ferrari race engineer Jock Clear aan Schumacher gekoppeld. De 57-jarige Brit heeft een dubbel verleden met vader Michael Schumacher. In 1997 was hij de engineer van rivaal Jacques Villeneuve, maar in zijn laatste jaar bij Mercedes was Clear juist de engineer van vader Schumacher. Volgens Ross Brawn was het in 1997 zo erg dat Clear de zevenvoudig wereldkampioen zelfs bijna haatte.

“Jock is een geweldige vent, een professional die al lange tijd bij Ferrari werkt”, aldus teambaas Mattia Binotto in gesprek met de Daily Express. “Dit jaar was hij rijders coach, een engineer die de rijders het beste uit zichzelf laat halen. Hij kijkt naar de lijnen, de manier waarop ze remmen, hoe ze de bochten nemen, de banden managen en dat een coureur zich goed ontwikkeld.”

“We hebben diverse gesprekken met Jock gehad en we willen dat hij nog meer uit de coureurs gaat halen. Niet alleen bij Charles Leclerc, maar in de toekomst ook voor alle coureurs die doorstromen vanuit de Ferrari Driver Academy . Mick gaat zijn debuut in de Formule 1 maken, maar we hebben ook nog twee jonge coureurs in de Formule 2 met Robert Shwartzman en Callum Ilott. Zij doen ook werk in de simulator en tijdens vrije trainingen. Jock gaat al deze coureurs begeleiden in de hoop het beste uit hun potentieel te halen.”

Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video’s over auto’s, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video’s van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher krijgt race engineer die zijn vader Michael ‘bijna haatte’