Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher ondanks beperkte voorbereiding klaar voor de F1: "Het is lastig voor ons om..."

Mick Schumacher ondanks beperkte voorbereiding klaar voor de F1: “Het is lastig voor ons om…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher is klaar voor zijn debuut in de Formule 1, toch zegt hij dat de voorbereidingen niet ideaal zijn geweest voor zijn eerste race bij het Haas F1 Team. “Door de Covid-situatie, kan ik niet veel trainen”, aldus de zoon van legende Michael Schumacher, tegenover Sky Deutschland . “Mijn voorbereiding gaat goed op fysiek gebied en ik voel mij klaar. Helaas was ik niet in staat om naar het team in Engeland te reizen, wat normaal al wat keren had plaatsgevonden. Ik hoop dat er een kans is om daar in de komende dagen naar toe te gaan.”

Dit jaar zijn de testdagen voor de coureurs tot drie dagen beperkt en met de reisbeperkingen kan Schumi ook niet genoeg in de simulator tests doen in Maranello bij Ferrari. De Duitser is immers nog onderdeel van de Ferrari Academy. “Het is lastig voor ons om naar Italië te gaan”, zegt de rookie. “Natuurlijk is het veel makkelijker naar Italië te gaan dan Engeland in. Ja, we kunnen wat tests doen, maar de simulator wordt veel gebruikt door de Ferrari-coureurs. Ik krijg eigenlijk de resterende dagen. In ieder geval, elke voorbereiding is goed voor mij.”

Wat betreft zijn doelen voor 2021, is het voor de F2-kampioen simpel: “Ik wil een sterke verbetering van het begin tot het einde van het jaar zien.” Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal ? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher ondanks beperkte voorbereiding klaar voor de F1: “Het is lastig voor ons om…”