Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher voelt geen druk van achternaam: "Het helpt mij juist en het is een eer"

Mick Schumacher voelt geen druk van achternaam: “Het helpt mij juist en het is een eer”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mick Schumacher treedt komend jaar in de voetsporen van zijn vader Michael als de 21-jarige zijn Formule 1-debuut gaat maken voor het team van Haas F1. Vele ogen zullen op de jonge Duitser gericht zijn, maar dat zorgt volgens de coureur zelf niet voor extra druk. Schumacher hoopt ooit voor overwinningen te kunnen strijden, maar in de Haas mag dan niet van hem verwacht worden. “Ik heb er nooit een probleem mee gehad wanneer mijn vader werd herinnerd of dat ik met hem vergeleken werd”, aldus Mick in een interview met de Corriere della Sera. “Het helpt me juist en het is een eer en een stimulans om goed te presteren. Ik ben er alleen extra door toegewijd en wil nog meer mijn best doen. Voor mij is dit geen extra belasting en zeker niet zwaar.”

Mick Schumacher voelt zich klaar voor zijn eerste jaar in de Formule 1. “Tot nu toe heb ik geprobeerd zo veel mogelijk over de Formule 1 te leren en de auto te leren begrijpen. Ik weet nog niet alles en daar zijn de testen goed voor, ook als je in korte tijd veel moet leren.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher voelt geen druk van achternaam: “Het helpt mij juist en het is een eer”