Het laatste formule 1 nieuws

Mick Schumacher: volledig klaar voor Formule 1

Mick Schumacher: volledig klaar voor Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

IMOLA (ANP/DPA) – Mick Schumacher heeft zijn doel voor komend jaar duidelijk uitgesproken. “Ik ben volledig klaar voor de Formule 1”, zei de zoon van autosportlegende Michael Schumacher op het Duitse nieuwsplatform t-online. De 21-jarige autocoureur lijkt de belangrijkste gegadigde bij het team van Haas voor een zitje in 2021.

“Ik heb de laatste jaren altijd nagestreefd mezelf als coureur te ontwikkelen en ben ook zeer tevreden over mijn progressie. De wens is Formule 1-coureur te worden. Het is een diepgewortelde wens en alles is ondergeschikt aan dat doel”, aldus Schumacher, die dit seizoen aan de leiding gaat in de talentklasse Formule 2.

De Amerikaanse renstal Haas heeft twee lege plekken voor volgend jaar. De contracten met Romain Grosjean en Kevin Magnussen worden niet verlengd. Schumacher maakt deel uit van de opleiding van Ferrari en dat automerk levert de motoren aan Haas. “Het zou een eer zijn Mick te mogen begroeten in ons team”, liet teambaas Günther Steiner zich al ontvallen. ANP

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mick Schumacher: volledig klaar voor Formule 1