Het laatste formule 1 nieuws

"Mijn bronnen zeggen dat Schumacher de favoriet is voor het tweede stoeltje"

“Mijn bronnen zeggen dat Schumacher de favoriet is voor het tweede stoeltje”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Alfa Romeo heeft veel keuze als het gaat om de rijdersline-up van 2021. Volgens Formula 1 -journalist Lawrence Barretto heeft het team uit Hinwil geen haast bij het maken van haar beslissing en wachten zal de definitieve line-up pas rond kerst bekend worden.

Momenteel rijden Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi voor Alfa Romeo, maar de toekomst van beide coureurs is allerminst zeker. Raikkonen lijkt echter steeds meer te hinten naar een langer verblijf bij Alfa Romeo, iets waar Fred Vasseur ook blij mee zal zijn. “Het is heel goed mogelijk dat de Fin, die volgend jaar 42 wordt, volgend seizoen een Alfa Romeo rijder zal zijn” , zegt Barretto op F1.com . Tweede coureur

Het enige dat zo goed als zeker is over de tweede coureur is dat het een coureur met de steun van Ferrari zal zijn. Giovinazzi lijkt zijn zitje op te moeten geven voor een van de aanstormende Ferrari -junioren. Het zal gaan tussen F2-kampioenschapsleider Mick Schumacher , Callum Ilott (tweede in de stand) en F2-rookie Robert Shwartzman, die momenteel de vijfde positie bezet in Formule 2 . Alle drie de coureurs hebben interesse gewekt bij Vasseur.

“Mijn bronnen zeggen dat Schumacher de favoriet is voor het tweede stoeltje, maar Alfa Romeo en Ferrari houden de opties open met nog twee rondes te gaan in het F2-kampioenschap” , zegt Barretto. “Shwartzman zal in Abu Dhabi de eerste vrije training rijden voor Alfa Romeo. Het kan wel eens zo zijn dat we geen beslissing zien tot vlak voor kerst op z’n vroegst.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Mijn bronnen zeggen dat Schumacher de favoriet is voor het tweede stoeltje”