Het laatste formule 1 nieuws

Milan & Rutger: Grand Prix

Milan & Rutger: Grand Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het kan onze lezers niet ontgaan zijn, een kilometer of twintig verderop was het een groot feest. De Grand Prix van Zandvoort is alweer voorbij. Het was een mega-evenement, rond de 70.000 bezoekers per dag tijdens het driedaagse raceweekend. Tijdens coronatijd een ongelooflijk aantal. Het werd dan ook niet door iedereen met open armen ontvangen.

Er was veel kritiek, zeker na de vrijdag. De kritiek en vooral de noodkreten kwamen vooral uit het kamp van de festivalbranche. Zij voelden zich achtergesteld, hierover hebben we al eerder een column geschreven dus nu alleen het positieve gedeelte. Onze eigen Max Verstappen heeft het waargemaakt voor zijn eigen publiek, het was een waar volksfeest. Een enorme opsteker voor de ondernemers van Zandvoort. Ook het circuit verdient een mega compliment.

We zijn vaak op Zandvoort geweest en het was een lange tijd een beetje kneuterig vergeleken met de andere grote circuits in Europa. We zijn op de dinsdag voor de GP nog even wezen kijken en het was niet normaal hoe mooi de baan is geworden met zijn inmiddels kenmerkende kombochten. De tribunes, paddock, pitstraat en noem het allemaal maar op was mega. Vanuit de duinen keken wij met kippenvel naar het mega circus.

Op de vrijdag van het GP weekend ben ik (Milan), samen met mijn ouders naar de vrije trainingen geweest. De eerste kilometers van een F1-bolide sinds 1985. Wat een kippenvel moment, het was puur genieten. Natuurlijk moet er ook kritisch worden gekeken naar het evenement. Er zijn wat dingen fout gegaan. Op de vrijdag was het op een bepaald moment zo gigantisch druk dat er begrijpelijk irritatie kwam vanuit heel Nederland. Er was een pinstoring waardoor er maar bij een gering aantal eetgelegenheden kon worden afgehaald. Toch een beetje amateuristisch voor zo een groot evenement.

Het race evenement in Zandvoort was dus een erg groot succes. Goed nieuws voor de mensen die waren uitgeloot of geen kaarten konden bemachtigen. In Nieuw-Vennep heeft het altijd populaire Motocross groen licht gekregen om dit jaar door te gaan. De Motocross was een onderdeel van de Vennepse feestweek waar veel bezoekers op af kwamen.

Dit jaar gaan […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Milan & Rutger: Grand Prix