Het laatste formule 1 nieuws

Milieuorganisatie ontvangt doodsbedreigingen na kort geding: ‘Gaat een grens over’

Milieuorganisatie ontvangt doodsbedreigingen na kort geding: ‘Gaat een grens over’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Te midden de rel tussen organisatie van de Grand Prix op Zandvoort en milieuorganisaties die zich ervoor wierpen, welke gisteren in een kort geding in het voordeel van het evenement beslecht werd, ontving de milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) verschillende doodsbedreigingen van Formule 1 -fans, zo geeft milieudeskundige Johan Vollenbroek te kennen.

In gesprek met radiomakers van Met het Oog op Morgen zegt Vollenbroek verschillende e-mails ontvangen te hebben van Formule 1-fans die een duidelijk dreigende toon aansloegen. “Sommige gaan echt de grens over, dat zijn gewoon doodsbedreigingen”, aldus de deskundige.

De deskundige zegt nog niet zeker te weten of MOB een formele aangifte tegen de afzenders wil doen. Hij legt uit: ” We hebben een aantal mails aan de politie overgedragen. We moeten nog een besluit nemen of we er een formele aangifte van maken.” Niks persoonlijks

Ook benadrukt Vollenbroek niks te hebben tegen het evenement in de duinen op zichzelf, maar het als zijn taak ziet grote vervuilers in elke sector ter verantwoording te roepen. Vollenbroek: “We moeten ons gewoon aan de regels houden. Een groot deel van de natuur is aan het afsterven vanwege de hoge stikstofuitstoot. Iedereen moet iets bijdragen aan die lagere uitstoot.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Milieuorganisatie ontvangt doodsbedreigingen na kort geding: ‘Gaat een grens over’