Het laatste formule 1 nieuws

Miljoenenverlies voor Grand Prix van Nederland ondanks daverend Formule 1-succes

Miljoenenverlies voor Grand Prix van Nederland ondanks daverend Formule 1-succes

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van drie tot en met vijf september stond Zandvoort helemaal op zijn kop. Na 36 jaar wachten keerde het Formule 1 -circus eindelijk weer terug in de duinen. Na jarenlang hard werken wist de Grand Prix-organisatie een geweldig evenement neer te zetten. Werkelijk iedereen die voet op het circuit zette was dolenthousiast. Dat enthousiasme was ook bij Sportief Directeur Jan Lammers aanwezig, zo vertelt hij aan RacingNews365.

“Het zijn mooie dagen geweest”, glundert hij. “Mensen kwamen binnen én gingen weer weg met een glimlach op het gezicht. Om op dit punt was het afgelopen anderhalve jaar een grote uitdaging. Hier en daar hebben mensen zich verzet tegen ons evenement en soms is dat niet waar je je op wilt focussen. We zijn meerdere keren in de rechtbank geweest, maar hebben alle rechtszaken gewonnen en hebben alle vergunningen die we nodig hebben binnengehaald.”

“Wat dat betreft hebben die uitdagingen alles alleen maar beter gemaakt”, oordeelt hij. “Ik hoop dat ze ons zo blijven uitdagen, want dat zorgt er alleen maar voor dat we verder groeien. Als je in 2021 zo’n evenement als deze neer wilt zetten, dan moet je aan een heleboel nieuwe regels voldoen. Daar zijn we de afgelopen twee jaar achter gekomen, maar tot dusverre is het allemaal goed gegaan”, vertelt Lammers.

Niet alleen was het evenement een succes voor de bezoekers, ook de Formule 1-coureurs waren dolenthousiast. Stuk voor stuk waren ze in extase door het vloeiende asfaltlint van 4,2 kilometer lang, dat in de aanloop naar de terugkeer van de Formule 1 in Nederland op enkele plekken was aangepast. Dat stemde de sportief directeur logischerwijs ook tevreden.

“Je hebt geen idee hoe de coureurs uit de auto gaan stappen. Andere organisatoren hebben bijvoorbeeld wel eens last van hobbels op het circuit, of putdeksels op stratencircuits. Van dat laatste hebben wij natuurlijk geen last, maar toch heb je voor hen een compleet nieuw circuit en je weet niet hoe ze dat gaan ontvangen. Als iemand als Lewis Hamilton dan zegt dat het circuit episch is en als je alle andere enthousiaste reacties ziet, dat vinden wij helemaal te gek!”

Interview gaat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Miljoenenverlies voor Grand Prix van Nederland ondanks daverend Formule 1-succes