Het laatste formule 1 nieuws

Miller: Herhalingen fatale Moto3-crash Dupasquier zijn "onnaceptabel"

Miller: Herhalingen fatale Moto3-crash Dupasquier zijn “onnaceptabel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jason Dupasquier Ducati MotoGP-coureur Jack Miller vindt het onnacceptabel dat er op televisie constante herhalingen te zien waren van de Moto3-crash waarbij Jason Dupasquiert om het leven kwam. De coureur is dan ook woedend.

Dupasquier raakte op zaterdagmiddag betrokken bij een heftige crash op het circuit van Mugello. De 19-jarige viel tussen bocht 9 en bocht 10 en werd vervolgens door een andere motor geraakt. Hulpdiensten arriveerden onmiddellijk ter plaatse, terwijl de kwalificatie werd stilgelegd. De Zwitserse rijder werd eerst een half uur op de baan verzorgd, voordat hij met zware verwondingen werd overgebracht naar het Careggi-ziekenhuis in Florence. Daar overleed hij uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Artikel gaat verder onder video

In de motorsport is het gebruikelijk dat de beelden van een crash alleen worden getoond indien men zeker weet dat de betrokken coureurs in orde zijn. Dit is uit respect naar zowel de coureur als zijn of haar naasten. Dit was in de Formule 1 bijvoorbeeld ook het geval tijdens de crash van Romain Grosjean . In dit geval werden de beelden echter gewoon uitgezonden, terwijl de jonge coureur met zware verwondingen voor zijn leven aan het vechten was. MotoGP-coureur Jack Miller is dan ook woedend. ‘Onaanvaardbare situatie’

“Afgelopen zaterdag was ik aan het dineren en we hadden Sky TV aanstaan in de hospitality . Ik heb uiteindelijk de stekkers van alle televisies uit het stopcontact laten halen, omdat ik wel tien fucking herhalingen heb gezien van de crash”, wordt de woedende Miller geciteerd door Autosport . “Dit is onaanvaardbaar. Je kent de situatie niet, je weet niet wat er gebeurd is.”

“We waren allemaal aan het hopen en bidden”, vervolgt Miller. “Dat ze ondertussen deze shit blijven afspelen mag niet gebeuren. Het zou niet zo moeten zijn dat ze toegang hebben tot deze beelden. Maar dat is de wereld waarin we momenteel leven. Het draait allemaal om media en het krijgen van views, het is wat het is”, besluit hij.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Miller: Herhalingen fatale Moto3-crash Dupasquier zijn “onnaceptabel”