Het laatste formule 1 nieuws

Minardi acht Verstappen klaar voor de titel: "Agressieve, instinctieve stijl aan de kant gezet"

Minardi acht Verstappen klaar voor de titel: “Agressieve, instinctieve stijl aan de kant gezet”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Verstappen versus Hamilton De intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton kan in de gehele wereld op de nodige waardering rekenen. Giancarlo Minardi, oud-teambaas in de Formule 1 en eigenaar van het circuit in Imola, geniet volop van het spannende gevecht.

Minardi richtte in 1979 zijn eigen Minardi-team op, een renstal die vanaf 1985 tot en met 2005 actief was binnen de Formule 1, waarna het overgenomen werd door Red Bull en verder ging als Toro Rosso , het eerste team van Verstappen. Ook vader Jos Verstappen was actief voor het Minardi en de Italiaan kent Verstappen senior dan ook maar al te goed. De eigenaar van het circuit in Imola kan dan ook volop genieten van de strijd die Verstappen momenteel levert voor de wereldtitel. Verschillen minimaal

In gesprek met Corriere Dello Sport gaat hij in op de strijd. “We zijn getuige van één van de beste kampioenschappen ooit. Kijk maar naar Austin, die race was leuk en het is bizar dat er na 56 ronden slechts een gat van twee seconden tussen Lewis Hamilton en Verstappen is. Strategiekeuze, vaardigheden van de coureurs en de kwaliteit van de keuzes op het hele veld maakten uiteindelijk het verschil”, zag hij. Verandering in stijl

Minardi denkt dat de jonge Nederlander klaar is voor zijn eerste wereldtitel en precies rijdt zoals een wereldkampioen dat zou moeten doen. “Max reed de laatste twee races met een duidelijk oog op de titel. Hij heeft zijn instinctieve, agressieve rijstijl aan de kant gezet. Daarnaast weet hij zijn banden ook nog eens fenomenaal te managen. Ik denk dat hij echt enorm gegroeid is als coureur”, verklaart hij ten slotte. Wie pakt het wereldkampioenschap?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minardi acht Verstappen klaar voor de titel: “Agressieve, instinctieve stijl aan de kant gezet”