Het laatste formule 1 nieuws

Minardi: "Red Bull is niet de favoriet in GP Bahrein"

Minardi: “Red Bull is niet de favoriet in GP Bahrein”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Giancarlo Minardi is in deze dagen hard aan het werken om ervoor te zorgen dat de Grand Prix van Emilia-Romagna over een maand kan plaatsvinden op het prachtige circuit van Imola. Daar is de 73-jarige Italiaan sinds dit jaar actief als de president van het circuit. Ondanks de drukte maakte de voormalige Formule 1-teameigenaar van Minardi tijd om de testdagen te bekijken. In een exclusief interview met RacingNews365 deelde de sympathieke Italiaan zijn analyse van de F1-testdagen in Bahrein. “Natuurlijk maakte Red Bull een zeer sterke indruk in Bahrein, maar toch is in mijn ogen het team van Mercedes nog altijd de favoriet dit seizoen.”

“Mercedes had vooral tijdens de eerste dagen te maken met wat problemen, maar uiteindelijk hebben ze toch behoorlijk wat ronden kunnen rijden. Daarom blijven ze voor mij het team dat de rest moet zien te verslaan”, vervolgt Minardi zijn verhaal. “Aangezien we dit seizoen racen met nagenoeg dezelfde wagens als een jaar eerder, zien we dat we aan het einde van de doorontwikkeling komen met de huidige bolides. Dat zorgt ervoor dat de wagens steeds dichterbij elkaar komen te zitten en dat heeft een positief gevolg voor de titelstrijd. Red Bull krijgt nu namelijk de kans om nog meer druk te zetten op Mercedes, met hopelijk als gevolg een mooie strijd tussen de twee teams.”

Volgens Minardi is de strijd achter de twee topteams echter net zo interessant. “Ik was tijdens de testdagen echt onder de indruk van McLaren. Het is niet zo makkelijk om een nieuwe power-unit te plaatsen in je bolide, maar toch lijkt dit McLaren uitstekend te zijn gelukt. Ze hadden bijna geen last van problemen en konden hun testprogramma uitstekend afwerken, daardoor verwacht ik toch iets moois van ze dit jaar. Datzelfde geldt overigens ook voor Alfa Romeo. Ook zij lieten een goede indruk achter op me.”

De nog altijd extreem gepassioneerde Italiaan hoopt daarnaast dat de trots van Italië ook een stap vooruit zal maken. “Het is te hopen dat Ferrari dit jaar ook wat meer kan laten zien dan dat ze vorig jaar konden laten zien. Het is echter nog afwachten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minardi: “Red Bull is niet de favoriet in GP Bahrein”