Het laatste formule 1 nieuws

Minardi: "Tsunoda wordt de beste F1-debutant van 2021"

Minardi: “Tsunoda wordt de beste F1-debutant van 2021”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© Getty Images/Red Bull Contentpool Giancarlo Minardi doet zijn uitspraken tegenover de Italiaanse krant La Gazetta dello Sport . In dat gesprek doet de Italiaanse grondlegger van het huidige AlphaTauri -team uit de doeken waarom hij verwacht dat Tsunoda boven zichzelf zal uit stijgen.

“De beste rookie in 2021? Dat wordt zonder enige twijfel Tsunoda”, steekt Minardi van wal. “Natuurlijk is zijn auto ook een heel stuk beter dan die van [Mick] Schumacher, maar ik denk ook dat Tsunoda over het algemeen de betere coureur is”, vervolgt de 73-jarige Italiaan.

Tsunoda reed, om zich voor zijn debuut in 2021 voor te bereiden, vele kilometers op het circuit van Imola. Daar maakte de door Honda gesteunde Japanner ook veel indruk op Minardi. “Ik zag hem in Imola met een twee jaar oude auto en hij maakte indruk op mij. Hij is zo goed geworden.”

Ook Red Bull-voorman dr. Helmut Marko is van mening dat Tsunoda een buitengewoon racetalent is. De Oostenrijker stelde zelfs dat als Tsunoda niet zo veel technische malheur had meegemaakt in 2020, hij het kampioenschap van Mick Schumacher had gewonnen.

Dat beaamt Minardi. “In de Formule 2 begon Tsunoda ergens in het middenveld, maar hij werd een van de beste coureurs”, aldus Minardi. “Zijn geheim schuilt ook in de Japanse manier van doen. Het zijn mensen die zo bescheiden zijn, maar bij Tsunoda kun je zien dat hij ook extreem vaste beraden en supersnel is.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minardi: “Tsunoda wordt de beste F1-debutant van 2021”