Het laatste formule 1 nieuws

Minardi: "We hopen op een vaste plek op de F1-kalender"

Minardi: “We hopen op een vaste plek op de F1-kalender”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het eerste wat opvalt aan de race op het circuit van Imola dit jaar is haar naam. Het raceweekend gaat namelijk officieel door het leven als de ‘Formula 1 Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell’Emilia Romagna 2021’, een naam die u waarschijnlijk twee keer heeft moeten lezen. “Je hebt gelijk dat de naam van onze Grand Prix dit jaar behoorlijk lang is”, antwoord de immer enthousiaste Giancarlo Minardi wanneer RacingNews365 hem vraagt naar de bijzondere naam van de GP op Imola. “Toch heeft die naam voor ons een grote betekenis.”

“Het zegt namelijk wat dat ook Pirelli zich verbonden heeft aan de naam van de GP en dat we daarnaast ook de steun van de regio hebben. We zijn er ons namelijk allemaal van bewust dat Imola in een belangrijk gedeelte van Italië ligt. In deze regio is namelijk het zogenaamde ‘Motor Valley’ gecreëerd. Alles wat met auto’s heeft te maken komt in deze regio bij elkaar en daarom is het zo belangrijk om dat zoveel mogelijk uit te dragen. Daarom hebben we dus ook gekozen voor deze lange naam, omdat er een verhaal achter zit. De naam van de GP is dus heel belangrijk voor ons.”

De Italianen hadden de hoop om halverwege april wat fans te kunnen verwelkomen op het prachtig gelegen circuit, maar de Covid19-restricties houden dat nog tegen. “We zijn hard aan het werk om alles zo goed mogelijk te organiseren. Door de benodigde Covid19-regels is het namelijk niet makkelijk om alles goed te regelen. We krijgen alles echter voor elkaar en mogen tijdens het Grand Prix weekend ook het Formula Alpine European Regional kampioenschap verwelkomen, wat natuurlijk prachtig is voor ons evenement. Helaas kunnen we nog geen fans verwelkomen op het circuit, maar ook vorig jaar hebben we een geweldig spektakel af kunnen leveren en dat hopen we ook dit jaar weer te doen.”

In de toekomst hoopt Minardi als president van het circuit wel fans te kunnen verwelkomen op het historische circuit. “Als de regels het toestaan om meer Grands Prix in een land te organiseren, dan zouden wij heel graag ook in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minardi: “We hopen op een vaste plek op de F1-kalender”