Het laatste formule 1 nieuws

Minder TV-kijkers voor de F1 maar er is ook goed nieuws

Minder TV-kijkers voor de F1 maar er is ook goed nieuws

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Mercedes F1 team De Formule 1 heeft de kijkcijfers van vorig seizoen bekendgemaakt en laat weten dat er een lichte daling te merken is. De Formule 1 kende online in 2020 echter een veel groter bereik en dat is een serieuze opsteker voor de sport.

In een vreemd jaar vol onzekerheid slaagde de Formule 1 er toch nog in om een wereldkampioenschap met zeventien races te organiseren. De fans mochten de races niet bijwonen en moesten dus verplicht vanuit hun luie zetel naar hun favoriete sport kijken.

Daling kijkcijfers door minder F1-races
Ten opzichte van 2019 zakten de kijkcijfers met vier en een halve procent en een mogelijke oorzaak hiervoor kan zijn dat er bepaalde races in Europa en het Midden Oosten een ongunstig startuur hadden voor bepaalde regio’s.

Het gecumuleerde tv-kijkersaantal voor 2020 bedroeg 1,5 miljard in vergelijking met 1,9 miljard in 2019, een daling die logischerwijs het gevolg was van het geringere aantal wedstrijden dat in 2020 werd gehouden.

De drukst bekeken race van het seizoen was de GP van Hongarije met 103,7 miljoen kijkers, een stijging van zeven procent in vergelijking met 2019. Ook de nieuwkomers deden het niet slecht met 100,5 miljoen kijkers voor de GP van Portugal, 98,1 miljoen voor de GP van Sakhir en 89,1 miljoen voor de GP van Turkije.

In een verklaring laat de F1 weten dat de daling in de kijkcijfers niet zo spectaculair was als bij andere sporten.

Uitdagingen door pandemie met het coronavirus
“Vorig jaar was voor iedereen een nog nooit geziene periode en de Formule 1 moest zich aanpassen aan de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht”, aldus Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1.

“We hebben zeventien races afgeleverd, iets wat velen eerder in het jaar voor onmogelijk hielden.””De kijkcijfers voor 2020 tonen de kracht en veerkracht van onze sport, met gemiddelde kijkcijfers in 2020 van 87,4 miljoen en een totaal seizoen cumulatief publiek van 1,5 miljard.” Grote groei van online bereik Online kende de Formule 1 wel een fikse groei. Het aantal videoweergaven steeg met 47 procent tot 4,9 miljard en de allereerste F1 Esports […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minder TV-kijkers voor de F1 maar er is ook goed nieuws