Het laatste formule 1 nieuws

Minimaal verschil tussen Verstappen en Gasly in Baku: 'We zijn verrassend sterk!'

Minimaal verschil tussen Verstappen en Gasly in Baku: ‘We zijn verrassend sterk!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pierre Gasly evenaarde zijn beste Formule 1 -kwalificatie ooit nadat hij Q3 op het Baku City Circuit afsloot met de vierde plaats. Zijn tijd van 1:41.565 was slechts 0,003 seconden achter Max Verstappen op P3, maar de Fransman was zeer tevreden met zijn prestatie.

Tegenover SkySports , onthulde hij: “Het was een fantastische dag moet ik zeggen. Ik had niet op iets beters kunnen hopen. Eerste in FP3, vierde in de kwalificatie vechtend om de pole met de Ferrari en Mercedes en Red Bull en dat is iets wat ons eigenlijk nog nooit is overkomen.”

“We zijn het hele weekend verrassend sterk geweest. Ik voelde me supergoed in de auto en heb hem tot het uiterste kunnen pushen. Gelukkig! Ik heb niet veel gemist om Max te verslaan voor P3. We hebben een sterke kwalificatie afgeleverd, zeker als je bedenkt dat we ons wat meer op de race hebben geconcentreerd.” Alles gespaard voor zondag

Gasly versloeg in de kwalificatie Sergio Perez in de Red Bull en Valtteri Bottas in de Mercedes, en hij hoopt dat hij die auto’s zondag in de race voor kan blijven. “We hebben twee sets harde banden gehouden voor de race, waardoor we maar vier sets hebben gebruikt in vergelijking met de anderen. Ik denk dat we in een goede positie zitten.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Minimaal verschil tussen Verstappen en Gasly in Baku: ‘We zijn verrassend sterk!’