Het laatste formule 1 nieuws

Moet Red Bull zich zorgen gaan maken? Wolff bevestigt nog één W12-upgrade voor Silverstone

Moet Red Bull zich zorgen gaan maken? Wolff bevestigt nog één W12-upgrade voor Silverstone

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

SPIELBERG – Mercedes baas Toto Wolff heeft bevestigd dat hun auto voor 2021 nog een laatste upgrade zal krijgen . Die zal tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië arriveren. De Formule 1 is in Oostenrijk voor het tweede van achtereenvolgende weekend op de Red Bull Ring, maar na de GP van Steiermarken, die het startschot gaf voor deze double-header, ontstond er verwarring over de houding van Mercedes ten opzichte van de W12.

Nadat hij vanaf P2 had toegekeken hoe Max Verstappen naar de overwinning stormde, vertelde Lewis Hamilton zijn Mercedes-team dat ze een upgrade nodig hadden, maar dat hij niet geloofde dat die er zou komen.

Wolff bevestigde dat er geen plannen waren om de W12 verder te ontwikkelen, maar dat werd vervolgens weer tegengesproken door Mercedes’ chief technical officer James Allison en hun motorsport strategy director James Vowles.

Hamilton zou vervolgens ook een ommezwaai maken, door te verklaren dat hij op de hoogte was van de geplande upgrade, en nu is Wolff ook van koers veranderd, door te zeggen dat er nog een laatste ontwikkeling aan zit te komen voor de Britse Grand Prix. “Er komen geen grote veranderingen aan de onderdelen. Er is nog één ontwikkeling die in Silverstone op de auto gaat komen, maar dat zit al een hele tijd in de planning.”

Red Bull mag dan de laatste vier races op rij hebben gewonnen, nog altijd is zowel de rijderstitel als de constructeurstitel niet buiten bereik voor Mercedes.

Verstappen staat met 18 punten voorsprong op Hamilton aan de leiding van de Oostenrijkse GP, terwijl de voorsprong van Red Bull op Mercedes 40 punten bedraagt.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Moet Red Bull zich zorgen gaan maken? Wolff bevestigt nog één W12-upgrade voor Silverstone