Het laatste formule 1 nieuws

Mogelijk grote overname in aantocht in de Formule 1-wereld

Mogelijk grote overname in aantocht in de Formule 1-wereld

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sauber Motorsport lijkt van eigenaar te gaan wisselen. Een bedrijf met Michael Andretti aan het hoofd wil 80% over gaan nemen van Islero Investmens, een bedrijf dat is opgezet door Longbow Finance, de huidige eigenaren van Sauber. In 2016 kochten zij Sauber en later gingen ze in zee met Alfa Romeo , dat als titelsponsor fungeert. Recent gingen de twee partijen nog een nieuwe verbintenis aan.

Andretti is al langer geïnteresseerd in een stap naar de Formule 1 . Andretti heeft al teams in IndyCar, Indy Lights, IMSA, Formule E, Extreme E en de Australische Supercars, maar wil nu dus ook instappen in de koningsklasse van de autosport. In 2018 wilde men instappen toen Force India bijna kopje onder ging, maar uiteindelijk ging Lawrence Stroll er toen met het team vandoor.

RacingNews365 heeft begrepen dat er momenteel druk wordt onderhandeld over de deal, die in een vergevorderd stadium zou zijn. Er is naar verluidt zo’n 350 miljoen euro mee gemoeid, waarmee Andretti Sauber Motorsport en Sauber Engineering grotendeels in handen moet krijgen.

Een woordvoerder van Andretti wilde er niet te veel over kwijt. “Het is geen geheim dat Formule 1 al langer op het lijstje van Michael staat. We hebben veel onderzoek gedaan en zijn de afgelopen jaren al meerdere opties gehad, maar momenteel hebben we geen nieuws te melden.”

“Onze passie is racen”, vervolgt de Andretti-woordvoerder. “Als er een kans voorbij komt om de Andretti-naam weer terug in de Formule 1 te krijgen, dan grijpen we die. Maar momenteel is die kans nog niet voorbijgekomen. We blijven ons dan ook focussen op de zeven disciplines waar we momenteel aan deelnemen.”

Een woordvoerder van Sauber / Alfa Romeo wilde niet reageren op de situatie.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mogelijk grote overname in aantocht in de Formule 1-wereld