Het laatste formule 1 nieuws

Mogelijk meer dan 22 races op Formule 1-kalender 2021

Mogelijk meer dan 22 races op Formule 1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na het bijzondere 2020-seizoen zet de Formule 1 in 2021 weer in op een normale racekalender. Net zoals de voorgaande jaren zal er ook in aanloop naar dit seizoen worden getest, al wordt er in 2021 waarschijnlijk uitgeweken naar Bahrein en zullen er in Barcelona voorafgaand aan het seizoen dus geen testmeters worden verreden. Hoeveel testdagen er precies plaats zullen vinden en over hoeveel weken deze verdeeld zullen zijn, is momenteel nog niet duidelijk.

Er heerst ook veel twijfel over de seizoensouverture. Dit jaar werd de openingsrace in Australië op het laatste moment afgelast vanwege het coronavirus. Vanwege de coronaperikelen heerst er nog steeds onzekerheid over de race op Albert Park. De restricties in Melbourne zijn echter zeer recent versoepeld, waardoor het er toch op lijkt dat het seizoen 2021 in maart in Australië gaat beginnen.

Andrew Westacott, de baas van de Australische Grand Prix-organisatie, heeft de geruchten over een mogelijke verplaatsing van de race naar het slot van het 2021-seizoen naar de prullenbak verwezen. In gesprek met het Australische Nine Wide World of Sports bevestigt hij dat het Formule 1-bal volgend jaar in Melbourne zal worden geopend.

Verder zal de Formule 1-kalender er ongeveer hetzelfde uit zien als de originele kalender voor 2020, die in totaal 22 races telde, zo heeft RacingNews365 vernomen. Na Australië begeeft het circus zich naar Bahrein en China / Vietnam, om daarna naar Europa te reizen. Het seizoen moet worden afgesloten met races in Azië, Amerika en het Midden-Oosten.

Wel bestaat de kans dat er bovenop die 22 races nog een enkele race bijkomt. Naar verwachting zal de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 op de kalender verschijnen en plaatsvinden in de stad Jeddah. De Braziliaanse Grand Prix in Sao Paolo zal daarentegen vervallen, maar mogelijk komt er een race in Rio de Janeiro voor in de plaats. Het hangt er echter van af of de bouw van het circuit klaar zal zijn en de benodigde vergunningen rond zijn.

Daarbovenop azen ook Spanje en Duitsland nog op een race in 2021, maar er staat nog geen krabbel onder een verbintenis. Mochten zij zich ook bij de kalender voegen, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mogelijk meer dan 22 races op Formule 1-kalender 2021