Het laatste formule 1 nieuws

Mogelijke Formule 1-kalender 2021

Mogelijke Formule 1-kalender 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na een knotsgekke kalender met 17 Grands Prix in nog geen half jaar tijd, willen de Formule 1 -bazen voor 2021 weer een zo normaal mogelijk seizoen afwerken. Met de toevoeging van de Grand Prix van Saoedi-Arabië lijkt het een recordjaar met 23 races te worden.

Een hels vooruitzicht voor de personeelsleden van de teams, maar met de financiële gevolgen van het coronavirus in het achterhoofd, is het voor sommige teams een welkome ontwikkeling. Met alle beschikbare informatie die er is, kan er al een voorlopige kalender worden opgesteld. We doken in de materie en kwamen met een conceptkalender.

De testdagen zullen dit jaar waarschijnlijk in Bahrein plaatsvinden. Hoeveel dagen er precies getest wordt is nog niet duidelijk, maar het zullen er minder zijn dan de zes testdagen van dit jaar. Waarschijnlijk worden het er drie. In eerste instantie zou er misschien zelfs niet getest worden, omdat de wagens tot grotendeels gelijk blijven. Maar omdat er toch het een en ander verandert en bijvoorbeeld omdat McLaren met een geheel nieuwe motor aan zal treden, wordt er toch getest.

Na de testdagen gaat het Formule 1-circus achtereenvolgend naar Australië en Bahrein, gevolgd door China en Vietnam. De volgorde van die twee laatstgenoemde races kan overigens omgekeerd zijn.

In navolging van die zware races ver weg van Europa wordt er een klein pauzetje genomen, alvorens het circus niet afreist naar Zandvoort , maar naar Barcelona, gevolgd door Monaco. De Nederlandse Grand Prix zal naar alle waarschijnlijkheid niet de eerste Europese race zijn, aangezien de race naar achteren wordt verschoven.

Na uitstapjes naar Azerbeidzjan en Canada volgt een reeks Europese races, alvorens in augustus weer ruimte is voor een vakantie. Na die vakantie brandt het feest helemaal los, want dan krijgen we twee triple headers! Een in Europa, met achtereenvolgend een combinatie van races in Nederland, België en Italië.

Met een week pauze tussendoor staat de volgende, zware triple header voor de deur. Rusland, Japan en Singapore worden namelijk bezocht. Die races zijn naar elkaar geschoven om verderop wat ruimte te creëren voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Die volgt waarschijnlijk na drie races in Noord- en Zuid-Amerika namelijk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mogelijke Formule 1-kalender 2021