Het laatste formule 1 nieuws

Mogelijke Formule 1-race in Miami weer nieuw leven ingeblazen

Mogelijke Formule 1-race in Miami weer nieuw leven ingeblazen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 -bazen willen graag hun invloed in de Verenigde Staten vergroten. De recent aangestelde Stefano Domenicali liet al weten dat hij graag een tweede Grand Prix wilde zien in The States. Momenteel wordt er elk jaar geracet in Austin, Texas. Daar moet als het aan de burgemeester van Miami Dade ligt ook nog een race bijkomen.

Die heeft namelijk een nieuw voorstel ingediend, dat ervoor moet zorgen dat de race eindelijk georganiseerd kan worden rondom het Hard Rock Stadium in de stad ten noorden van Miami. De vorige voorstellen leidden tot veel kritiek en werden stuk voor stuk afgeschoten door de lokale gemeenschap.

Het nieuwe voorstel bevat onder meer een economisch pakket ter waarde van 5 miljoen dollar, zo meldt de Miami Herald , waar de lokale bevolking van moet profiteren. Tegelijkertijd wordt er een programma opgezet waarmee inwoners, voornamelijk mensen van afro-amerikaanse afkomst, stages kunnen gaan volgen die te maken hebben met wetenschap, technologie, engineering en wiskunde.

Ook zullen er als het nieuwe voorstel wordt geaccepteerd maatregelen worden genomen tegen geluidsoverlast veroorzaakt door een eventueel bezoek van het Formule 1-circus aan de stad in Miami Dade County. Daarnaast zal er volgens het voorstel streng gaan worden gecontroleerd op de luchtkwaliteit en geluidsoverlast.

Als het voorstel wordt aangenomen in de plaatselijke gemeenteraad betekent dat niet meteen dat de race er gaat komen, maar het zou wel betekenen dat er een nieuwe stap in de goede richting wordt gezet. Vorige voorstellen werden namelijk meermaals afgeschoten, waardoor de raceplannen weer de ijskast in konden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Mogelijke Formule 1-race in Miami weer nieuw leven ingeblazen